Se alt indhold om fødevarer
Se alt indhold om dyr
Se alt indhold om kontrol
Bliv klogere på hvordan du kan undgå uønsket kemi i din mad
Hvilke fødevarer bør du være særligt opmærksom på? Lakrids, tang, te, hyldebær, kartofler, fisk, ris, frø, svampe og nødder er eksempler på fødevarer, du med fordel kan lære mere om her.
Gravide og kvinder, der forsøger at blive gravide, bør være særligt opmærksomme på en række råd om, hvordan de undgår uønsket kemi i maden.
Skal du dyrke grøntsager og holde høns, eller skal du have børnene med i byhaven? Få gode råd til mad fra haven.
Kemiske forureninger i fødevarer omfatter mange forskellige stoffer – nogle er naturlige, nogle er kemiske forureninger eller rester, og andre dannes under forarbejdning eller tilberedning af mad.
Spæd- og småbørn er særligt påvirkelige over for uønsket kemi i maden. Læs her, hvilke forbehold du derfor bør tage.
Redskaberne i dit køkken er lavet af mange forskellige materialer. F.eks. melamin, plast, porcelæn, stål og træ. Læs hvordan du skal behandle materialerne for at undgå uønsket kemi i din mad.
Økologiske fødevarer er produceret uden brug af sprøjtemidler, og kun få tilsætningsstoffer er tilladt i økologiske fødevarer. Læs hvad du undgår, når du vælger økologiske fødevarer.
Her kan du se korte animationsfilm om uønsket kemi i fødevarer.