Vidste du, at du kan komme følgende madvarer i fryseren?
- Hvidløg, chili og friske krydderurter (hak dem fint, inden du fryser ned)
- Bløde grøntsager: Tomater, peberfrugt og squash (kan bruges i kødsovs eller dhal)
- Hårde grøntsager: Gulerødder, selleri og broccoli
En tommelfingerregel er, at det, du finder i frysedisken i supermarkedet, kan du også selv fryse ned.
Hvordan bør du opbevare forskellige fødevarer?
Det er forskelligt hvor din fødevare holder sig bedst; om det er i køleskabet, i køkkenskabet, på køkkenbordet eller tørt, mørkt og køligt. Nedenfor får du et overblik over, hvor du bør opbevare dine fødevarer.
Sådan gør du
I køleskabet bør du opbevare:
- Mælkeprodukter
- Kød – både hakket, helt og skåret
- Pålæg - bør pakkes i en lufttæt beholder efter åbning
- Rodfrugter
- Frisk pasta
- Æg
- Brød (risikere dog at blive tørt)
- Krydderurter (kan også fryses)
- Grøntsager - bør pakkes i en plasticpose
| - Gulerødder
- Salat (iceberg, rucola, spinat osv. )
- Forårsløg
- Agurk
- Kål (hvidkål, broccoli, blomkål osv.)
- Ingefær
- Peberfrugter (dog helst 7-10 grader)
- Porrer
- Squash og courgetter
- Hvidløg
- Champignoner
|
Hold øje med køleskabets temperatur
Hold øje med, at temperaturen i køleskabet er 5 °C. Det hjælper på både holdbarheden og fødevaresikkerheden af dine fødevarer.
I køkkenskabet bør du opbevare:
- Fødevarer som ikke er afhængige af temperatur
- Ris
- Tørpasta
- Mel
- Dåsekonserves (uåbnet) – Husk at hvis det åbnes, skal det pakkes over i anden emballage og ind i køleskabet
- Sukker
- Eddike
- Olie
På køkkenbordet:
- Tomater (i køleskabet stopper modningen, og de mister smag)
- Melon
- Avokado
- Bananer
- Kiwi
- Citroner
Tørt, mørkt og køligt: