Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Noroviruskampagne - undgå Roskildesyge

Fødevarestyrelsen sætter jævnligt fokus på råd om at undgå smitte med Roskildesyge. Oplysningsindsatsen retter sig både til fødevarevirksomheder og til forbrugere.

​​​Tiden op mod jul er højtid for Roskildesyge og dermed opkast og kraftig diarré. Én af forklaringerne er, at køkkenmedarbejdere møder halvsyge på job og smitter via maden. En anden forklaring er, at sløje gæster går til buffeten og spreder Roskildesyge via maden på buffeten. 

Roskildesyge kommer af det meget smitsomme norovirus, som nemt kan sende et helt selskab på forlænget ophold på toilettet. Faktisk er Roskildesyge årsag til halvdelen af de sygdomsudbrud, der stammer fra fødevarer i Danmark. Men sådan behøver det ikke at være.

Med bl.a. Go Cards, filmklip på DR OBS og et kampagnesite på fvst.dk angriber Fødevarestyrelsen problemet – og fra begge sider af bordet.

Kampagnematerialet henvender sig både til fødevarebranchens professionelle køkkenmedarbejdere og til forbrugerne.

Til fødevarevirksomhe​​​derne​

Roskildesyge? – bliv hjemme



Kort power-point præsentation til undervisningsbrug:

Power point om Roskildesyge? – Bliv Hjemme! ​​​

Sådan vasker du hænde​r


Planch​​​er

Plancher til fødevarevirksomheder og til undervisningsbrug til print

Til forbrugerne 

Råd til gæsterne ved buffeten – DR OBS film


 


​Go card i høj opløsning til tryk

Go card forside (300 dpi)


Stillbilleder fra filmene​

Her kan du hente stillbilleder fra de tre film i lav opløsning til nettet (72 dpi)

Roskildesyge? – Bliv hjemme

Sådan vasker du hænder

Det er bare en syg gave


 

Ændret 6. december 2021