Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Roskildesyge - en ærlig sag

Ny kampagne fra Fødevarestyrelsen sætter fokus på roskildesyge særligt blandt køkkenpersonale

Lige nu er det højsæson for roskildesyge. Roskildesyge skyldes norovirus, som er ekstremt smitsom og kan smitte via maden.

Fødevarestyrelsen vil med ny kampagne særligt gøre køkkenpersonale opmærksomme på, at roskildesyge smitter både før sygdomstegn, og mindst 48 timer efter, man føler sig rask.

Fødevarestyrelsens råd er derfor : Bliv hjemme hvis du arbejder med mad og har mistanke om roskildesyge.

Du kan hente kampagnefilm, plakat og SoMe opslag her og være med til at sprede budskabet om norovirus.


Læs mere om norovirus:

Norovirus (roskildesyge) 
Faktaark om norovirus (roskildesyge)​.

​Kampagnefilm

Uden undertekster


Med danske undertekster


Med engelske undertekster



Ændret 28. oktober 2021