Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Egenkontrol

Virksomheder skal have et system til løbende at sikre, at produkterne, man sælger, er i orden, så lovgivningen bliver overholdt, og produkterne ikke er sundhedsskadelige. Det system kaldes egenkontrol.

​​​​​I fødevarevirksomheder skal der fx holdes øje med temperaturen ved opvarmning og nedkøling​ af fødevarer, der skal være tjek på sikring mod skadedyr, og personalets hygiejne skal være i orden.

​Det er altid den enkelte virksomheds ansvar, at tingene er i orden, og at lovgivningen overholdes. Fødevarestyrelsen kontrollerer løbende, at virksomhederne har styr på egenkontrollen.

Hvilken grad af egenkontrol,​ der er nødvendig, afhænger af, hvilke typer varer virksomheden sælger. Fx om der pakkes og tilberedes fødevarer m.v. Nye fødevarevirksomheder starter derfor med at lave en risikoanalyse, der klarlægger, hvordan egenkontrollen skal skrues sammen.​

Se mere om egenkon​trol vedr. fødevarer

Se mere om egenkontrol og​ risikoanalyse​ for fødevarevirksomheder

Se mere om egenkontro​l vedr. foder

Se mere om ​foderimportørers egenkontrol

Se mere om​ egenkontrol vedr. levende dyr

Egenkont​​rolprogram for dyrevelfærd

Lovstof​ og regler​

Lovstof og regler om egenkontrol​​

Ændret 31. oktober 2022