Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Tilsætningsstoffer og aromaer – kontrolresultater

Her kan du læse om Fødevarestyrelsens kontrol med tilsætningsstoffer i fødevarer.

​​​​​​​
​Fødevarestyrelsen fører kontrol, overvågning og kortlægning af tilsætningsstoffer i fødevarer på det danske marked. Projekterne giver information om den faktiske anvendelse af tilsætningsstoffer i udvalgte fødevarer, og i hvilke produkter der typisk er problemer med at overholde lovgivningen.​​​

Rapporter: Indhold af tilsætningsstoffer og aromaer i fødevarer​


2018 - nu​

​2022

Glycyrrhizinsyre i lakridsslik, -te og -is 2019-2022

2020

Tilsætningsstoffer i fødevarer 2020

2019

Tilsætningsstoffer i fødevarer 2019​​

​2018​​

Tilsætningsstoffer i fødevarer 2018

2008-2017

2017

Tilsætningsstoffer i fødevarer 2017

2016

 

2015

 

2014

 

2013

Kumarin i kanelholdige fødevarer​
Nitrit og nitrat i kød- og fiskeprodukter

Natamycin i ost og tørrede pølser 
Tilsætningsstoffer i syltede frugter og grøntsager
Tilsætningsstoffer i specialfødevarer 2013 
Tilsætningsstoffer i kager og andet bagværk
Farvestoffer og sødestoffer i slik og pastiller​​


2012

Aromastoffer (delprojekt IV)
Farve- og sødestoffer i importeret slik
Farvestoffer i pålægspølser
Kumarin i kanelholdige fø​​​devarer
Konserveringsstoffer i salater, saucer, dressinger m.m.
Konserverings- og sødestoffer i fiskerivarer
Nitrit og nitrat i kødprodukter
Svovldioxid i diverse fødevarer
Tilsætningsstoffer i kager og andet bagværk

2011

Nitrit og nitrat overvågning i kød og fiskeprodukter
Fosfat i ferske og frosne fisk og fiskerivarer
Antioxidanter i fedtholdige fødevarer
Svovldioxid i diverse fødevarer
Natamycin i ost og pølser
Annattoekstr​akter i diverse fødevarer
Konserverings- og sødestoffer i syltede frugter og grøntsager
Farve- og sødestoffer i slik
Tilsætningsstoffer i marmelade, syltetøj, gele og lignende
Tilsætningsstoffer i specialfødevarer fra 3.-lande
Tilsætningsstoffer i "Her og nu"-varer (del II)
Tilsætningsstoffer i pesto, olivenpasta, grøntsagspulp og lignende

2010

Søde-, farve- og konserveringsstoffer i drikkevarer
Tilsætningsstoffer i slikprodukter, herunder sæsonvarer
Nitrit og nitrat overvågning i kød og kødprodukter
Svovldioxid i tørrede frugter og nødder
Kager og andet bagværk inklusiv kageblandinger
Konserveringsstoffer i dressinger og mayonnaisesalater
Konserveringsstoffer i fisk og fiskevarer
Tilsætningsstoffer i tomatpuré, -sauce, -pasta og -ketchup

2009

Aromastofbekendtgørelsen, annex 1- og annex 2-stoffer (delprojekt III)

Tilsætningsstoffer i "Her og nu"-varer (del I)
Intense sødestoffer i chokoladepastiller og andre drops
Tilsætningsstoffer i alkoholsodavand
Udvalgte tilsætningsstoffer på tværs af fødevaregrupper
Aromastofbekendtgørelsen, annex 1- og annex 2-stoffer (delprojekt I og II)
​Kontrol og overvågning af uautoriserede farvestoffer i udvalgte fødevaregrupper på det danske marked
Overvågning af nitrit/nitrat i udvalgte fødevarer
Intense sødestoffer og farvestoffer i is på basis af vand – sodavandsis, limonadeis og frugtis samt sorbetis
Kontrol af farvestoffer i​​ udvalgt nyere slik
Svovldioxid i udvalgte fødevarer


2008

Undersøgelse af sødestoffer og farvestoffer i morgenmadsprodukter

Svovldioxid i udvalgte fødevarer, herunder sennep
Farvestoffer i slik til løssalg
Konserveringsstoffer og sødestoffer i forarbejdede fiskevarer især marinerede sild (del II)
Nitrit/nitrat i røget fisk
Farvestoffer, herunder sudan farvestoffer i krydderier, palmekerneolie og lign.
Konserveringsstoffer i dressinger og mayonnaisesalater
Benzoesyre i frugter, bær og grøntsager
Uautoriserede farvestoffer sudan I, II, III, IV samt para red i krydderier m.m.
Sødestoffer, farvestoffer og konserveringsstoffer i ikke-alkoholholdige drikkevarer (del III)

​​​​


Ændret 27. januar 2023