Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Industribageri trodser forbud og leverer brød og kager fra bageri med kakerlakker

Centerbageren i Taastrup har via engrosbageriet NPI Group solgt brød og kager til købmandsbutikker, brødudsalg og supermarkeder, som Fødevarestyrelsen kræver kaldt tilbage fra markedet.

Pressemeddelelse, Publiceret: 12. maj 2023
Ændret 12. maj 2023

​​​Der var masser af kakerlakker og usædvanligt uhygiejniske forhold, da Fødevarerejseholdet tirsdag kom på uanmeldt besøg i engrosbageriet NPI Group, Naverland 17 i Glostrup. Forholdene førte til et øjeblikkeligt forbud mod videre produktion i virksomheden.

En opfølgende kontrol viser fredag, at bageriet har fortsat produktionen og leveret varer til et ukendt antal butikker, også efter at Fødevarerejseholdet nedlagde produktionsforbud.

- Virksomheden var forladt, da vi ankom fredag middag. Inde i virksomheden indikerede ovntemperaturer på 53-99 grader, at bageriet har været i gang i nat, mens frisk dej og flødeskum var gjort klar til den kommende nats produktion. Derfor gør vi nu kunderne opmærksom på, at virksomheden producerer ulovligt, siger chef for fødevarerejseholdet, Michael Rosenmark.​

Fredag var hygiejneforholdene i virksomheden som tirsdag. Der var mel- og dejrester samt kakerlakker på gulve, vægge, bag borde og i revner.

NPI Group sælger varer gennem Centerbageren i Taastrup. 

Alle varer fra Centerbageren/NPI Group skal af hensyn til fødevaresikkerheden tilbagekaldes og kasseres.

Yderligere oplysninger

Journalister kan kontakte Fødevarestyrelsens pressetelefon 22 84 48 34.