
Se organisationsdiagrammet i større udgave
Om Fødevarestyrelsen
Fødevarestyrelsen består af 5 faglige forretningsområder;
Kødkontrol, Økonomi, Veterinær, Fødevarer, samt Innovation- og Udvikling.
- Kødkontrolområdet varetager kødkontrolenheder, samt kontrol af alle slagtedyr før og efter slagtning. Kødkontrollen varetager også opgaverne vedrørende slagterier og de små slagtehuse.
- Økonomi varetager udover opgaver relateret til økonomi også opgaver relateret til UE, HR, IT og Data og Forretningsprocesser.
- Veterinærområdet varetager udgående kontrol, beredskab samt regeldannelse og politikudvikling i forhold til dyresundhed, dyrevelfærd og veterinærmedicin.
- Fødevareområdet varetager udgående kontrol, beredskab samt regeldannelse, kontrol og politikudvikling i forhold til foder og fødevaresikkerhed, samt kemi og fødevarekvalitet.
- Innovations- og Udviklingsområdet varetager Fødevarestyrelsens laboratorium, samt fagligt tilsyn af Madkulturen og FoodNation. Vi fremmer dansk eksport, skaber netværk og relationer, og derved skaber grundlag for vækst, udvikler bedre mad- og måltidsløsninger, samt skaber internationalt samarbejde.
De fem direktørområder refererer direkte til Fødevarestyrelsens administrerende direktør, som endvidere har det direkte ansvar for direktions- og pressesekretariatet, ministerbetjeningen, kundeservice, samt forretningskommunikation.
Fødevarestyrelsen beskæftiger ca. 1535 medarbejdere og er en del af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og er én af tre styrelser under ministeriet.