Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Om Fødevarestyrelsen

I Fødevarestyrelsen sikrer vi sunde og bæredygtige fødevarer og dyr. Læs mere om os her.

​​Fødevarestyrelsen spiller en central rolle i at fastholde og udbygge en fødevareproduktion i Danmark, der er blandt verdens bedste, når det kommer til sundhed, sikkerhed og bæredygtighed.​

​Hver gang vi spiser, påvirker vi nemlig miljøet og klimaet. Vi vil derfor arbejde aktivt for at fremme en bæredygtig dansk fødevareproduktion samtidig med, at vi fastholder Danmarks position som foregangsland på fødevare- og veterinærområdet.​

​For at vi kan nå vores mål, skal vi være dygtige og opfindsomme. Vi skal både kontrollere og hjælpe virksomhederne. Vi skal være hurtige til at finde løsninger på de udfordringer, som virksomheder og borgere oplever, og vi skal være til stede, når de har brug for os.

​​Vi tror på, at det er det, der skal til, når vi sammen med vores dygtige og kvalificerede medarbejdere og samarbejdspartnere skal hjælpe virksomhederne til en endnu mere sikker, sund og bæredygtig fødevareproduktion til gavn for os alle. 

Vi arbejder for føden.​​​ 

Læs mere om Fødevarestyrelsens enheder


Fødevarestyrelsens hovedkontor

Fødevarestyrelsens hovedkontor i Glostrup ved København tager sig af udvikling, koordinering og regler på veterinær- og fødevareområdet.
Læs mere om enhederne i hovedkontoret
 

Fødevarestyrelsens kødkontrol

Kødkontrollen udfører kontrol på slagterier og kødproduktvirksomheder.
Gå til Kødkontrollens kontaktside


Fødevarestyrelsen lokale kontrolenheder og laboratorium 

Fødevarestyrelsens lokale fødevare- og veterinærenheder tager sig af kontrol med fødevarer, foder og tilsyn med de veterinære forhold. De lokale enheder tager sig desuden af den direkte information og rådgivning til forbrugere, husdyrholdere, virksomheder og praktiserende dyrlæger.


Ændret 27. april 2022