Gå til navigation
Gå til hovedindhold
×
Det ser ud til, at JavaScript ikke er aktiveret for din browser. Aktivér JavaScript, og prøv igen.
Om Fødevarestyrelsen
Nyheder
Presse
Job
Publikationer
Emneoversigt
English
Kontakt
Fødevarer
Dyr
Kontrol
Selvbetjening
Dit erhverv
Min Side
Om Fødevarestyrelsen
Nyheder
Presse
Job
Publikationer
Emneoversigt
English
Kontakt
Fødevarer
Fødevarer
Fødevarevirksomhed - autorisation og registrering
Startpakke for nye fødevarevirksomheder
Hygiejne og indretning
Egenkontrol og risikoanalyse
Økologi
Bakterier, virus og parasitter i fødevarer
Import og samhandel af fødevarer
Eksport
Mærkning og markedsføring af fødevarer
Kosttilskud
Sund mad
Fødevareberedskab
Fødevarekontaktmaterialer
Planteliste - guide til vilde spiselige planter
E-handel
Desinfektionsprodukter og pattedypningsprodukter
Nye ingredienser
Kend Kemien
Klimamærke
Madspild
Mindre salgsaktiviteter
Se alt indhold om fødevarer
Dyr
Dyr
Foder
Dyr og Covid-19
Mærkning, flytning og registrering
Dyresundhed og dyresygdomme
Dyresundhedsloven
Kæledyr
Rejse med kæledyr
Heste og landbrugsdyr
Eksport
Import
Transport af dyr
Dyrevelfærd
Animalske biprodukter
Råd og udvalg
Gult kort
Lægemidler til dyr
Sundhedsrådgivning
Se alt indhold om dyr
Kontrol
Kontrol
Kontrol af fødevarevirksomheder
Betaling af afgifter og gebyrer
Egenkontrol
Kontrol af besætninger
Kontrolkampagner
Prøveplaner
Kontrolresultater
Smiley
Kontrol af fodervirksomheder
Muslingeovervågning
Lister over autoriserede og registrerede virksomheder
Laboratorier
Grænsekontrol
Kontrol af dyrlæger
Svindel med fødevarer
Kontrol af transport af levende dyr
Se alt indhold om kontrol
Selvbetjening
Selvbetjening
Portaler, databaser og indberetninger
Blanketter
Guides
Lovstof
Vejledninger
Dit erhverv
Søg
Min Side
Det ser ud til, at JavaScript ikke er aktiveret for din browser. Aktivér JavaScript, og prøv igen.
Luk
Dit erhverv - find det du søger
Luk
Detailvirksomhed
Dyrlæge
Engrosvirksomhed
Besætningsejer
Kædevirksomhed
Fodervirksomhed
Økologisk virksomhed
Landbrug og gartneri
Kosttilskudsvirksomhed
Transportør
Konsulentvirksomhed
Fiskere og dambrug
Eksportør
Muslingehøstere
Importør
Hvis du skal ...
Starte virksomhed
Ændre i sortiment
Flytte virksomhed
Lukke virksomhed
Bestille laboratorieanalyse
Kontakte Fødevarestyrelsen
Du er her:
Forside
Selvbetjening
Guides
Sådan sælger du dine slagtede høns, kyllinger, ænder, gæs eller kalkuner
Print
Læs højt
Del
Sådan sælger du dine slagtede høns, kyllinger, ænder, gæs eller kalkuner
Kravene afhænger bl.a. af, hvilke og hvor mange slagtede dyr, du vil sælge, og hvor du vil sælge. I denne guide kan du navigere dig gennem reglerne.
Sideindhold
Vil du levere dit fjerkræ til et slagteri, eller selv slagte og sælge? Hvor mange slagtede fjerkræ vil du sælge? Hvor vil du sælge eller levere? Hvor vil du sælge? Du må i alt sælge 2.000 stk. slagtet fjerkræ Du må sælge fjerkræ fra stalddøren, direkte til den endelige forbruger. Du må tage organerne ud af dyrene før salg til forbrugere. Du skal sørge for, at udtagningen foregår hygiejnisk forsvarligt. Du må plukke dyrene. Du må højst sælge eller levere 2.000 stk. slagtet fjerkræ/år i alt ved stalddørssalg og til din egen gårdbutik eller restaurant og andre lokale butikker og restauranter. Du må i alt sælge 2.000 stk. slagtet fjerkræ Du må sælge/levere 2.000 stk. slagtet fjerkræ af egen produktion til din egen gårdbutik eller restaurant pr. år. Du må tage organerne ud af dyrene før salg/levering til din egen gårdbutik eller restaurant. Du skal sørge for, at udtagningen foregår hygiejnisk forsvarligt. Du må plukke dyrene. Du må som primærproducent højst sælge/levere 2.000 stk. slagtet fjerkræ/år i alt ved stalddørssalg og til din egen gårdbutik eller restaurant og andre lokale butikker og restauranter. Du må levere til slagteri Du må levere et ubegrænset antal fjerkræ til alle autoriserede slagterier i Danmark og i EU. Du kan vælge at få slagtet dyrene på slagteriet og fx få dem retur til salg i din egen butik, gårdbutik ol. Du må ikke sælge disse slagtede fjerkræ ved stalddøren. Du skal være registreret hos Fødevarestyrelsen For at måtte sælge slagtede høns, kyllinger, ænder, gæs og kalkuner ved stalddør skal du være registreret til stalddørssalg i Fødevarestyrelsen. Du skal ligeledes være registreret som primærproducent. Flokken skal være testet for Salmonella Høns og kalkuner skal være testet for salmonella. Det skal ænder og gæs ikke. Flokken skal være testet for salmonella, og resultatet skal foreligge før slagtning. Dyresundhed Hvis du har flere end 100 fjerkræ gående, skal du vaccinere mod Newcastle Disease og teste for Aviær Influenza. Du må i alt sælge 2.000 stk. slagtet fjerkræ Du må sælge op til 2.000 stk. slagtet fjerkræ af egen produktion fra din egen gårdbutik eller restaurant pr. år. Du må sælge et ubegrænset antal fjerkræ fra andre producenter Der er ikke en øvre grænse for, fra hvor mange andre lokale primærproducenter, du må modtage slagtet fjerkræ i din gårdbutik eller restaurant. Du skal dog kunne dokumentere, hvor du har modtaget fjerkræ fra. Du må gerne sælge til andre butikker Din detailbutik, fx gårdbutik, må gerne levere til andre detailbutikker i henhold til 1/3-reglen, dvs. hvad der svarer til 1/3 af din gårdbutiks totale omsætning af animalske fødevarer, fx kyllinger. Denne aktivitet skal særskilt registreres. Butikken, som du leverer til, skal ligge inden for en radius af 50 km. Hvis du modtager færdigpakket fjerkræ fra et slagteri, må du også afsætte til andre fødevarevirksomheder efter oplagringsreglen, dvs. du skal opbevare fjerkræet ved højst 4 °C, og der er ikke nogen afstandsgrænse. Denne aktivitet skal særskilt registreres. Du skal være registreret hos Fødevarestyrelsen For at sælge/levere slagtede høns, kyllinger, ænder, gæs og kalkuner til din egen butik eller restaurant, skal du være registreret som primærproducent og til at levere slagtet fjerkræ til lokale detailbutikker, fx din egen gårdbutik. Din butik eller restaurant skal være registreret til at modtage slagtet fjerkræ direkte fra primærproducenten. Flokken skal være testet for salmonella Høns og kalkuner skal være testet for salmonella. Det skal ænder og gæs ikke. Flokken skal være testet for salmonella, og resultatet skal foreligge før slagtning. Dyresundhed Hvis du har flere end 100 fjerkræ gående, skal du vaccinere mod Newcastle Disease og teste for Aviær Influenza. Du må sælge op til 2.000 stk. slagtet fjerkræ pr. år indenfor 50 km Du må ikke sælge det slagtede fjerkræ til restaurant, supermarked eller butik, der ligger længere væk end 50 km fra gården i fugleflugtslinje. Du skal være registreret hos Fødevarestyrelsen For at sælge slagtede høns, kyllinger, ænder, gæs og kalkuner til lokale butikker og lokale restauranter skal du være registreret som primærproducent og til at levere slagtet fjerkræ til lokale detailbutikker, fx den lokale restaurant. Flokken skal være testet for salmonella Høns og kalkuner skal være testet for salmonella. Det skal ænder og gæs ikke. Flokken skal være testet for salmonella, og resultatet skal foreligge før slagtning. Dyresundhed Hvis du har flere end 100 fjerkræ gående, skal du vaccinere mod Newcastle Disease og teste for Aviær Influenza. Du må IKKE sælge eller levere flere end 2.000 stk. slagtet fjerkræ pr. år ved stalddøren Men du må sælge ubegrænset antal levende fjerkræ til alle autoriserede slagterier i Danmark og EU. Det kræver dog, at du er registreret som primærproducent. Du må IKKE sælge/levere mere end 2.000 stk. slagtet fjerkræ pr. år af egen produktion til egen butik eller lignende Men du må sælge ubegrænset antal levende fjerkræ til alle autoriserde slagterier i Danmark og EU. Det kræver dog, at du er registreret som primærproducent. Du kan få slagtet dyrene på slagteri og få dem retur til egen butik Du kan vælge at få slagtet dyrene på slagteriet og få dem retur til salg i din egen butik, fx gårdbutik. Du må ikke sælge disse slagtede fjerkræ ved stalddøren. Du må IKKE sælge/levere mere end i alt 2.000 stk. slagtet fjerkræ pr. år til lokale restauranter eller butikker Men du må sælge ubegrænset antal levende fjerkræ til alle autoriserede slagterier i Danmark og EU. Det kræver dog, at du er registreret som primærproducent. Flokken skal være testet for salmonella Høns og kalkuner skal være testet for salmonella. Det skal ænder og gæs ikke. Flokken skal være testet for salmonella, og resultatet skal foreligge før slagtning. Dyresundhed Hvis du har flere end 100 fjerkræ gående, skal du vaccinere mod Newcastle Disease og teste for Aviær Influenza. Læs mere Du kan læse mere og finde henvisning til reglerne på denne side: https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Salg-af-slagtede-h%C3%B8ns,-kyllinger,-%C3%A6nder,-g%C3%A6s-eller-kalkuner-fra-staldd%C3%B8r,-g%C3%A5rdbutik-m.m.aspx[Salg af slagtede høns, kyllinger, ænder, gæs eller kalkuner fra stalddør, gårdbutik m.m.] Du må i alt sælge 2.000 stk. slagtet fjerkræ Du må sælge dit slagtede fjerkræ til lokale butikker og restauranter. Du må tage organerne ud af dyrene før salg til lokale butikker og restauranter. Du skal sørge for, at udtagningen foregår hygiejnisk forsvarligt. Du må plukke dyrene. Du må dog højst sælge eller levere 2.000 stk. slagtet fjerkræ/år i alt ved stalddørssalg og til din egen gårdbutik eller restaurant og andre lokale butikker og restauranter. Selv slagte og sælge Levere til slagteri Til og med 2.000 pr. år Flere end 2000 pr. år Ved stalddøren direkte til forbrugeren Til egen butik (fx gårdbutik), restaurant eller lignende Til lokale restauranter, butikker, herunder andre gårdbutikker (næste) (næste) (næste) (næste) (næste) (næste) (næste) (næste) GårdbaseretVirksomhed_Fjerkræ (næste) (næste) (næste) Ved stalddøren direkte til forbrugeren Til egen butik (fx gårdbutik), restaurant, direkte til forbrugeren (næste) Til lokale restauranter eller butikker, herunder andre gårdbutikker (næste) (næste) (næste) (næste) (næste) (næste) (næste) (næste) (næste) (næste)
https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Salg-af-slagtede-h%C3%B8ns,-kyllinger,-%C3%A6nder,-g%C3%A6s-eller-kalkuner-fra-staldd%C3%B8r,-g%C3%A5rdbutik-m.m.aspx