Gå til navigation
Gå til hovedindhold
×
Det ser ud til, at JavaScript ikke er aktiveret for din browser. Aktivér JavaScript, og prøv igen.
Om Fødevarestyrelsen
Nyheder
Presse
Job
Publikationer
Emneoversigt
English
Kontakt
Fødevarevirksomhed - autorisation og registrering
Startpakke for nye fødevarevirksomheder
Hygiejne og indretning
Egenkontrol og risikoanalyse
Økologi
Bakterier, virus og parasitter i fødevarer
Import og samhandel af fødevarer
Eksport
Mærkning og markedsføring af fødevarer
Kosttilskud
Sund mad
Fødevareberedskab
Fødevarekontaktmaterialer
Planteliste - guide til vilde spiselige planter
E-handel
Desinfektionsprodukter og pattedypningsprodukter
Kend Kemien
Se alt indhold om fødevarer
Klimamærke
Foder
Dyr og Covid-19
Mærkning, flytning og registrering
Dyresundhed og dyresygdomme
Dyresundhedsloven
Kæledyr
Rejse med kæledyr
Heste og landbrugsdyr
Eksport
Import
Transport af dyr
Dyrevelfærd
Animalske biprodukter
Råd og udvalg
Gult kort
Lægemidler til dyr
Sundhedsrådgivning
Se alt indhold om dyr
Kontrol af fødevarevirksomheder
Betaling, rettigheder og klage
Egenkontrol
Grundlag for kontrol
Kontrol af besætninger
Kontrolkampagner
Prøveplaner
Kontrolresultater
Smiley
Kontrol af fodervirksomheder
Muslingeovervågning
Lister over autoriserede og registrerede virksomheder
Laboratorieydelser
Grænsekontrol
Kontrol af dyrlæger
Svindel med fødevarer
Kontrol af transport af levende dyr
Se alt indhold om kontrol
Portaler, databaser og indberetninger
Blanketter
Guides
Lovstof
Vejledninger
Dit erhverv
Min Side
Om Fødevarestyrelsen
Nyheder
Presse
Job
Publikationer
Emneoversigt
English
Kontakt
Fødevarer
Fødevarer
Fødevarevirksomhed - autorisation og registrering
Startpakke for nye fødevarevirksomheder
Hygiejne og indretning
Egenkontrol og risikoanalyse
Økologi
Bakterier, virus og parasitter i fødevarer
Import og samhandel af fødevarer
Eksport
Mærkning og markedsføring af fødevarer
Kosttilskud
Sund mad
Fødevareberedskab
Fødevarekontaktmaterialer
Planteliste - guide til vilde spiselige planter
E-handel
Desinfektionsprodukter og pattedypningsprodukter
Nye ingredienser
Kend Kemien
Klimamærke
Se alt indhold om fødevarer
Dyr
Dyr
Foder
Dyr og Covid-19
Mærkning, flytning og registrering
Dyresundhed og dyresygdomme
Dyresundhedsloven
Kæledyr
Rejse med kæledyr
Heste og landbrugsdyr
Eksport
Import
Transport af dyr
Dyrevelfærd
Animalske biprodukter
Råd og udvalg
Gult kort
Lægemidler til dyr
Sundhedsrådgivning
Se alt indhold om dyr
Kontrol
Kontrol
Kontrol af fødevarevirksomheder
Betaling, rettigheder og klage
Egenkontrol
Grundlag for kontrol
Kontrol af besætninger
Kontrolkampagner
Prøveplaner
Kontrolresultater
Smiley
Kontrol af fodervirksomheder
Muslingeovervågning
Lister over autoriserede og registrerede virksomheder
Laboratorieydelser
Grænsekontrol
Kontrol af dyrlæger
Svindel med fødevarer
Kontrol af transport af levende dyr
Se alt indhold om kontrol
Selvbetjening
Selvbetjening
Portaler, databaser og indberetninger
Blanketter
Guides
Lovstof
Vejledninger
Dit erhverv
Søg
Min Side
Det ser ud til, at JavaScript ikke er aktiveret for din browser. Aktivér JavaScript, og prøv igen.
Luk
Dit erhverv - find det du søger
Luk
Detailvirksomhed
Dyrlæge
Engrosvirksomhed
Besætningsejer
Kædevirksomhed
Fodervirksomhed
Økologisk virksomhed
Landbrug og gartneri
Kosttilskudsvirksomhed
Transportør
Konsulentvirksomhed
Fiskere og dambrug
Eksportør
Muslingehøstere
Importør
Hvis du skal ...
Starte virksomhed
Ændre i sortiment
Flytte virksomhed
Lukke virksomhed
Bestille laboratorieanalyse
Kontakte Fødevarestyrelsen
Du er her:
Forside
Selvbetjening
Vejledninger
Autorisationsvejledning
Autorisationsvejledningen
Autorisationsvejledningen beskriver reglerne om registrering og autorisation af fødevarevirksomheder og virksomheder, der håndterer fødevarekontaktmaterialer.
Sideindhold
Brug søgefeltet til at søge i autorisationsvejledningen.
Den nye vejledning er gældende fra 22. marts 2022.
Du kan se, hvilke afsnit der er ændret væsentligt i vejledningen i dette notat
.
Du kan også hente den samlede vejledning i printvenligt pdf-format med en klikbar indholdsfortegnelse.
Hent den samlede vejledning i pdf-version her
Vejledningen er desuden offentliggjort på Retsinformation som nr.
9297 af 21. marts 2022
.
Det ser ud til, at JavaScript ikke er aktiveret for din browser. Aktivér JavaScript, og prøv igen.
Detail
Engros
Andre aktiviteter
Emner
1/3-reglen/oplagringsreglen
Agentur/formidler
Apoteker, materialist, helsekostforretning
Apps og hjemmeside leverandør
Automat
Bager/konditor
Bakeoff
Biavler/honning
Café
Catering/Diner transportable
Chokolade-, slik- og isforretning
Dagligvareforretning
Fisk- og Vildtforretning
Frugt- og grøntforretning
Fødevarebanker
Fødevarekontaktmateriale - FKM
Gårdbutik
Homeparty
Hovedkontor
Institution (offentlig/privat)
Internethandel, postordrehandel
Kantine
Kiosk/vinhandel/gaveshop m.m.
Kontorvirksomhed
Kødformidler
Mobil virksomhed, bod, stade
Net- og spillecafé
Osteforretning
Restaurant/take away/pizzaria
Slagtebus/hjemmeslagtning
Slagterbutik
Smørrebrød/delikatesse
Stalddørssalg og salg fra jæger til lokale detail
Stalddørssalg og salg fra landmand til lokale detail
Stalddørssalg/salg over ræling af fisk m.v.
Transportør (bil, cykel osv.)
Værtshus/bodega
Agentur/formidler
Bryggeri/mikrobryggeri
Brødfabrik/kagefabrik/kiksefabrik/mølleri
Catering med levering til detailvirksomheder
Detail med engros
Drikkevarer/maltfabrik, kildevand, vin, spiritus, øl
Engroshandel
Engrossupermarked
Fabriks- og frysefartøj, freezervessel
Ferskvareterminal
Fiskevirksomhed
Frugt og grøntvirksomhed
Frysehus med indfrysning
Fødevarekontaktmateriale - FKM, industrigasser
Gelatine- og kollagenproduktion
Hakket kød/tilberedt kød
Honningcentral
Hovedkontor
Konsumisproducent/chokoladeproducent
Kontorvirksomhed (fødevarer og FKM)
Kødformidler
Kødopskæringsvirksomhed
Kødproduktvirksomhed
Kødvirksomhed
Lager og lagerhotel
Maskinsepareret kød
Mejeri m.m.
Muslingevirksomhed
Ostemejeri
Pizzafabrik
Slagteri
Sovse-/suppeekstrakt-produktion
Speditør
Spirevirksomhed
Storkøkken
Tangvirksomhed
Transportør
Vildtdepot
Vildthåndteringsvirksomhed
Ægpakkeri/ægproduktvirksomhed
1/3-reglen/oplagringsreglen
Agenturer/formidlere
Bed and breakfast
Blomsterhandler, frisør
Bofællesskab
Bondegårdsferie
Børneinstitution
Dagplejer
Egenkontrollaboratorium
Fiskeri i put-and-take sø
Forening, klub
Forsamlingshus
Frokostordning
Husholdning i hjemmet
Håndtering af fødevarer modtaget fra private
Indførsel/import
Indsamling af fødevarer fra naturen (fx bær, svampe, tang)
Jæger
Kogekone
Kursusaktivitet og idrætslejr
Kødformidler
Kødformidlere
Lystfiskeri
Modtagekøkken
Mælkeproducent
Offentlige møde i privat hjem
Opholdssted, bosted, værested
Pensionat
Privates levering til virksomheder
Reception
Skolebod
Spirevirksomhed
Uddeling af smagsprøver m.m.
Virksomhed i bolig
1/3-reglen/oplagringsreglen
Animalske fødevarer
Anmeldelse, ansøgning
Ansvar
Autorisation
Autorisationsnummer - aut.nr. - sundhedsmærke
Bagatelgrænse
Bidrag til madordning
CVR- og P-numre
Definition af detailvirksomhed
Definition af engrosvirksomhed
Definition af fødevarer
Deleøkonomi
Detail med engros
Detailsalg i engrosvirksomhed
Donation
Dyrevelfærdsmærke
Ejerskifte
Eksport
Flere virksomheder i samme lokaler
Flytning til nye lokaler
Forhåndsgodkendelse
Franchise
Fratagelse af autorisation/registrering
Fællesspisning
Fødevarekontaktmateriale - FKM
Fødevarer til medicinske formål, modermælkserstatning, tilskudsblanding
Handelsnormer for frugt og grønt, vin, olivenolie
Håndtering af varer fra private
Identifikationsnummer - id-nr. - id-mærke
Indførsel/import
Indpakning/emballage til fødevarer - FKM
Indsamling af fødevarer fra naturen
Kirkekaffe
Kontinuitet
Kosttilskud
Lejlighedsvise arrangementer
Letfordærvelige fødevarer
Levering af varer
Madspild
Markedsføring
Modtagelse af varer
Ophør af virksomhed
Organisation
Primærproduktion
Private køkkener m.m.
Privates indførsel
Privatsfære
Pynt til fødevarer m.m. - FKM
Registrering
Rekvireret vejledning
Restprodukter til foder
Specialprodukter
Specificeret risikomateriale - SRM
Straks-svar
Ubetydelig fødevareaktivitet
Udstyr i kontakt med fødevarer - FKM
Undervisning i madlavning
Vegetabilske fødevarer
Vin/spiritus/øl
Væsentlige ændringer