Spring hovednavigationen over
Logo
  • Find smiley
  • Kontakt
  • Om os
  • Nyheder
  • Presse
  • Job
  • Lovstof
  • English
menu
  • Om os
  • Kost og fødevarer
  • Foder
  • Dyr
    • Om dyr og kæledyr til private
    • Autorisation, godkendelse, registrering og tilladelse
    • Kontrol
    • Dyrevelfærd
      • Landbrugsdyr og heste
        • Heste
        • Grise
        • Kvæg
        • Slagtekyllinger
        • Æglæggende høner
        • Pelsdyr
      • Slagtning og aflivning
      • Udegående dyr
      • Dyrevelfærdsmærket
      • Fremvisning af dyr
    • Flytning af dyr og avlsmateriale
    • Dyresundhed
    • Udbetaling til minkvirksomheder og følgeerhverv
    • Animalske biprodukter
  • Portaler
  • Publikationer og materialer
  • Prøveresultater
menu
  • Kost og fødevarer

    Alt om mad

    • De officielle Kostråd
    • Gode køkkenvaner
    • Madspild
    • Kemi i maden
    • Mad med hjem fra rejsen
    • Læs mere

    Start og drift af fødevarevirksomhed

    • Startpakke til nye fødevarevirksomheder
    • Autorisation og registrering - opstart, ændring og ophør
    • Egenkontrol og risikoanalyse
    • Hygiejne og indretning
    • Virksomhedstyper
    • Læs mere

    Kontrol

    • Sådan foregår kontrollen
    • Typer af kontrol
    • Kontrolkampagner
    • Laboratorieanalyser
    • Betaling og afgifter
    • Læs mere

    Fødevaresikkerhed

    • Bakterier, virus og parasitter
    • Kemiske stoffer og toksiner
    • Emballage og udstyr
    • Fremstillingsprocesser
    • Fødevareberedskab
    • Læs mere

    Indførsel, samhandel og eksport

    • Ind- og udførsel fra EU og samhandelslande
    • Indførsel fra tredjelande
    • Eksport til tredjelande
    • Grænsekontrol
    • IUU
    • Læs mere

    Mærkning og markedsføring

    • Generelle mærkningskrav
    • Frivillig fødevareinformation
    • Nye fødevarer og fødevareingredienser (novel food)
    • Produktspecifikke mærkningsregler
    • Læs mere

    Økologi

    • Økologi for fødevarevirksomheder
    • Økologi for professionelle køkkener
    • Det Økologiske Spisemærke
    • Økologisk akvakulturbrug
    • Økologi for forbrugere
    • Læs mere

    Særlige fødevarekategorier

    • Fødevarer til spæd- og småbørn
    • Fødevarer til særlige medicinske formål
    • Kosterstatninger til vægtkontrol
    • Kosttilskud
    • Læs mere

    Gå til Kost og fødevarer

  • Foder

    Start og drift af fodervirksomhed

    • Hvad er foder?
    • Virksomhedstyper
    • Registrering og godkendelse af fodervirksomhed
    • Foderlægemidler - fremstilling, håndtering m.m.
    • Læs mere

    Kontrol

    • Sådan foregår kontrollen
    • Typer af kontrol
    • Kontrolkampagner
    • Laboratorieanalyser
    • Betaling og afgifter
    • Læs mere

    Fodersikkerhed

    • Foderhygiejne
    • Uønskede stoffer
    • Pesticidrester
    • Salmonella i foder
    • Læs mere

    Indførsel og eksport

    • Indførsel fra tredjelande
    • Eksport til tredjelande
    • Indførsel fra EU- og samhandelslande
    • Læs mere

    Mærkning og markedsføring

    • Mærkning og pakning
    • Fodermidler
    • Fodertilsætningsstoffer
    • Genmodificeret foder
    • Diætetisk foder
    • Læs mere

    Animalske biprodukter

    • Generelt om animalske biprodukter
    • Godkendelse, registrering og drift
    • Animalsk foder
    • Import, eksport og samhandel
    • Læs mere

    Lovstof og vejledning

    • Foder - lovstof
    • Fodervejledningen

    Til private

    • Privat indførsel af foder
    • Salmonella i kæledyrsfoder

    Gå til Foder

  • Dyr

    Til private

    • Alt om kæledyr
    • Heste, høns og andre hobbydyr
    • Gårdbesøg
    • Jægere og fiskere
    • Pas på dyrene i varmen
    • Læs mere

    Registrering, godkendelse, autorisation og tilladelse

    • Registrering og godkendelse af virksomheder og steder med dyr
    • Registrering og mærkning af dyr
    • Autorisation
    • Tilladelse
    • Læs mere

    Kontrol

    • Sådan foregår kontrollen
    • Typer af kontrol
    • Kontrolkampagner
    • Laboratorieanalyser
    • Betaling og afgifter
    • Læs mere

    Dyrevelfærd

    • Landbrugsdyr og heste
    • Slagtning og aflivning
    • Udegående dyr
    • Dyrevelfærdsmærket
    • Læs mere

    Flytning af dyr

    • Flytning til EU-lande
    • Indførsel fra tredjelande
    • Eksport til tredjelande
    • Flytning indenfor Danmark
    • Transport
    • Læs mere

    Dyresundhed

    • Dyresygdomme
    • Smittebeskyttelse
    • Lægemidler til dyr
    • Veterinært beredskab
    • Dyresundhedsloven
    • Læs mere

    Animalske biprodukter

    • Generelt om animalske biprodukter
    • Godkendelse, registrering og drift
    • Gødning og jordforbedring
    • Samhandel, indførsel og eksport
    • Læs mere

    Udbetaling til minkvirksomheder og følgeerhverv

    • Den forenklede model
    • Ansøgning om erstatning efter forenklet model
    • Den skemalagte model
    • Nedlukningserstatning til følgeerhverv
    • Læs mere

    Gå til Dyr

Du er her:
  • Forside
  • Dyr
  • Dyrevelfærd
  • Landbrugsdyr og heste
  • Dyr
    • Om dyr og kæledyr til private
      • Alt om kæledyr
      • Hobbydyr
      • Gårdbesøg
      • Jægere og fiskere
      • Pas på dyrene i sommervarmen
    • Autorisation, godkendelse, registrering og tilladelse
      • Registrering og godkendelse af virksomhed
      • Registrering og mærkning af dyr
      • Autorisation
      • Tilladelse
      • Lister over virksomheder
    • Kontrol
      • Sådan foregår kontrollen
      • Typer af kontrol
      • Kontrollens virkemidler
      • Laboratorieanalyser
      • Betaling og afgifter
    • Dyrevelfærd
      • Landbrugsdyr og heste
        • Heste
          • Landbrugsheste
          • EU retningslinjer for heste
        • Grise
          • Halekupering af grise
          • Beskæftigelses- og rodemateriale
          • Kastration
          • Uddannelsesbevis
          • Grænseværdier for dødelighed
        • Kvæg
          • Uddannelsesbevis
          • Grænseværdier for dødelighed
        • Slagtekyllinger
          • Belægningsgrad
          • Kursus
          • Velfærdsvurdering
        • Æglæggende høner
          • Uddannelsesbevis
          • Produktionssystemer
        • Pelsdyr
          • Kompetencebevis til aflivning
          • Uddannelsesbevis
      • Slagtning og aflivning
        • Dyrevelfærdsansvarlig
        • Kompetencebevis til slagteoperationer
        • Kompetencebevis til slagteoperationer i besætningen
        • Rituel slagtning
        • Drægtige dyr
        • Fødevarekædeoplysninger
      • Udegående dyr
        • Udegående kvæg
        • Udegående heste
        • Udegående får
      • Dyrevelfærdsmærket
      • Fremvisning af dyr
    • Flytning af dyr og avlsmateriale
      • Flyt dyr til EU-land
      • Indførsel af dyr fra tredjelande
      • Eksport til tredjelande
      • Flyt dyr indenfor Danmark
      • Transport af levende dyr
      • Flytning af avlsmateriale
      • Blanketter til flytning af dyr
    • Dyresundhed
      • Dyresygdomme
      • Smittebeskyttelse
      • Lægemidler til dyr
      • Det veterinære beredskab
      • Dyresundhedsloven
      • Dyr og COVID-19
    • Udbetaling til minkvirksomheder og følgeerhverv
      • Udbetalingstyper
      • Status på udbetalingerne
      • Genoptagelse af sager
      • Værdisikring af din erstatning
      • Erstatnings- og taksationskommissioner
      • Erklæringer og blanketter
    • Animalske biprodukter
      • Om animalske biprodukter
      • Godkendelse, registrering og drift
      • Gødning og jordforbedring med animalske biprodukter
      • Samhandel, indførsel og eksport

Landsbrugsdyr og heste

Heste

Grise

Kvæg

Slagtekyllinger

Æglæggende høner

Pelsdyr

Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsen arbejder med hele fødevarekæden fra jord til bord med fokus på dyresundhed, dyrevelfærd og sikker, sund mad. Vi står bag De officielle Kostråd og smileykontroller, som du kender fra cafeer, restauranter og supermarkeder.

Kontakt

Fødevarestyrelsen
Stationsparken 31-33
2600 Glostrup
Tlf. 72 2​​​7 69 00
CVR: 62534516
EAN
Betaling af regning

Åben:
Mandag - torsdag: 9 - 16
Fredag: 9 - 15

Følg os

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
  • X
  • Bluesky
  • YouTube

Genveje

  • Lovstof og vejledninger
  • Portaler og databaser
  • Publikationer og materialer
  • Prøveresultater
  • Tilmeld nyhedsbreve
  • Registreringsblanketter til fødevarevirksomheder

Ministeriets institutioner

  • Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
  • Landbrugs- og Fiskeristyrelsen
  • Kontakt Fødevarestyrelsen
  • Cookies
  • Persondatabeskyttelse
  • Tilgængelighedserklæring
  • Klage