Sådan rejser du med din kat eller fritte

Denne guide er en hjælp til katte- og fritteejere, der har behov for at rejse og vil have deres kat eller fritte med f.eks. i forbindelse med ferie eller flytning til eller fra udlandet. Læs guiden grundigt og find ud af, hvilke regler der skal være overholdt.

Sådan rejser du med din kat eller fritte

Denne guide er en hjælp til katte- og fritteejere, der har behov for at rejse og vil have deres kat eller fritte med f.eks. i forbindelse med ferie eller flytning til eller fra udlandet. Læs guiden grundigt og find ud af, hvilke regler du skal overholde.

Når du rejser til Danmark

Guiden ovenfor beskriver blandt andet, hvad kravene til ikke-kommerciel flytning af kat eller fritte er ved rejser til Danmark.

 

Ved flytning af kat eller fritte til Danmark

Fra et andet EU land, eller fra et land med EU-vilkår

Det er typisk en pratiserende dyrlæge i afsendelseslandet, som varetager udstedelse af EU selskabsdyrpas, vaccinationer mv.

Men der kan være procedurer mv., som den veterinære myndighed i landet har fastsat, og som Fødevarestyrelsen ikke er bekendt med.

Det kan derfor være en god ide, at sikre sig, at der ikke er andre ting, som skal efterleves før eller i forbindelse med flytningen. Spørg landets praktiserende dyrlæger. De vil sikkert kunne hjælpe dig videre.

Fra et tredjeland

Du bliver nødt til at kontakte landets veterinære myndighed for at høre hvilke procedurer mv., der skal følges, f.eks. i forhold til at få udstedt et veterinærcertifikat.

Det er oplysninger, som Fødevarestyrelsen ikke ligger inde med.