Hvilken race skal du vælge?

​Inden du vælger, hvilken hund du skal have, bør du være opmærksom på, at der er stor forskel på de forskellige hundetyper og -racer.

Der er stor forskel på de forskellige hundetyper og -racer, og på hvad deres aktivitetsniveau, pels og størrelse kræver.
Det kan være svært at vælge den rigtige race, fordi man som kommende hundeejer kan overvurdere egne mulighede​​​r for at træne og passe hunden. I værste fald kan dette resultere i, at du må opgive hunden. 

Hvis du ikke har haft hund før, kan det være en god ide at vælge en race, der er mindre aktiv og krævende. Vælg også en race, der er avlet til at samarbejde, frem for en mere selvstændig race, der kan være svær at få gjort lydig. Hundens egenskaber og behov skal passe sammen med din livsstil. 

På Købhund.dk kan du blive klogere på hvilken hunderace, der kan passe til din livsstil, baseret på størrelse, aktivitetsniveau, pelspleje og temperament. 

Gå til købhund.dk

Ulovlige hunderacer

I Danmark er der 13 hunderacer, som det er ulovligt at være i besiddelse af og/eller avle på. Disse 13 hunderacer er beskrevet i hundelovens​ forbudsordning. 

Når du vælger race, er det naturligvis vigtigt ikke at vælge én af de forbudte racer, men det er også vigtigt at have for øje, at der kan være lovlige racer, der af udseende minder meget om de ulovlige hunderacer. Vælger du en af disse racer, skal du være opmærksom på, at det er dit ansvar som hundeejer at kunne bevise, at denne ikke er en ulovlig race.

Læs mere om forbudte hunderacer