Guide: Ældre – har du livstil og netværk til at have hund?

Ældre – har du livstil og netværk til at have hund?

​Forskellige perioder i livet byder på forskellige udfordringer i forhold til at have hund. Tjek, hvad du bør være særligt opmærksom på, inden du beslutter dig for en hund.
Fysik
Træning
Sygdom
?
Hunden skal både være meget sammen med dig – og alene

Som ældre har du måske god tid, og kan derfor tilbyde en hund et dejligt liv med masser af selskab og aktiviteter.

Alligevel skal du lære hunden at være alene hjemme nogle timer. Det gør det meget nemmere, når du alligevel får brug for, at hunden skal passes af andre.
?
Dine kræfter kan have ændret sig, siden du sidst havde hund

Selvom du har god erfaring med at have hund, så overvej, om din energi er blevet mindre siden da. Vi er tilbøjelige til at huske alt det gode og nemme ved den gamle, flinke hund, vi havde engang.

Det kan virkelig overraske, hvor anstrengende det er, at starte forfra med en krævende hunderace. Derfor skal du måske overveje at vælge en mindre eller mere rolig hunderace. I stedet for en hvalp kan du også overveje at få en voksen hund, fx et internat. Der findes hunde på internat, der mangler en ny ejer: Find dyr ved Dyrenes Beskyttelse
?
Vælg en overkommelig race

Der er stor forskel på hundetyper, og på hvad deres aktivitetsniveau, pels og størrelse kræver. En del mennesker vælger desværre forkert her, fordi de overvurderer deres egne muligheder. De opgiver hunden, typisk når den er mellem 1 og 3 år gammel.

Især hvis du ikke har haft hund før, så vælg en race, der er avlet til at samarbejde med sin ejer, frem for en mere selvstændig race, der kan være svær at få gjort lydig. Hundens egenskaber skal passe sammen med ejerens livsstil.

Har du haft hund før – måske for mange år siden – så overvej, hvordan dit liv ser ud i dag i forhold til den gang. Bare fordi en hunderace passede godt ind i hverdagen på det tidspunkt, er det ikke sikkert, at den hunderace er den mest optimale for dig i dag.

Du kan få råd om valg af hunderace flere steder:
Hjælp til at vælge
Leksikon over hunderacer
Pasningsvejledninger
?
Vær sikker på, at I har råd til en hund i hverdagen

Hvis du har haft hund før, så er du sikkert bevidst om, at en hund koster mere end bare mad og forsikring. Et hundeliv på 10 år i gennemsnit koster mellem 120.000 og 180.000 kr. Ikke kun mad, men også dyrlægebesøg, lovpligtig forsikring, udstyr, træning og evt. pasning af hunden i hundepension er nødvendige udgifter. Trimning og klipning af nogle racer koster sågar 500-1000 kr. 3-4 gange årligt.

Det er altid godt, at du tænker diverse udgifter til hunden ind i dit budget, så du ikke kommer ud i situationer, hvor du pludselig skal vælge noget fra.
?
Hvem kan hjælpe med hunden, hvis du får brug for det

Ingen kan se 10-12 år ud i fremtiden – så det bør ikke afholde dig fra at få hund, at du er usikker på, hvordan dit helbred, din fysik eller dit liv udvikler sig i hele hundens levetid.

Men inden du anskaffer dig hunden, bør du forberede, hvem der kan hjælpe med eller evt. overtage din hund, hvis det bliver nødvendigt. Lav en fast, nedskreven aftale med et familiemedlem, en hundepension eller fx med hundens opdrætter.

Det er muligt at lave et Dyretestamente for at sikre, at nogen taget sig af dyret, hvis man en dag ikke selv lever længere. Det kan du også overveje: Læs mere hos Dyrenes Beskyttelse
?
Overvej gode alternativer til at få hund

Måske har du ikke mod på at få egen hund nu, men savner alligevel det positive samvær, en hund kan tilbyde. Overvej da at blive fast hundepasser for en travl hundeejer.

Med en annonce i en lokalavis, på nettet eller i supermarkedet kan du få kontakt til en hundeejer, til glæde for jer begge og ikke mindst for hunden, som du kan passe.

Du kan få mere inspiration på www.Hundesitter.dk

Følg os på Facebook

Du skal acceptere marketing-cookies for at aktivere denne funktion.