Guide: Sådan køber du hvalp

Sådan køber du hvalp

​Følg disse 4 gode tommelfingerregler, når du skal købe hvalp.
Stueopdræt/Kennel
Internat
Privat
?
Besøg hvalpen

Det er altid en god ide at arrangere et par besøg hos sælger
inden købet, så du har mulighed for at se, hvordan hvalpen
er opvokset.
?
Spørg ind til hvalpens ophav

Bed om at se moderen - og eventuelt også faderen.

Det skal altid være muligt at se moderen.

Faderen befinder sig ofte et andet sted. Hvis faderen ikke bor hos sælgeren, så bed om at høre lidt mere om ham og se billeder af ham.

Bed om at se moderen sammen med hvalpene, og også om at se de øvrige hvalpe fra kuldet. Selv om der kan være forskel på hvalpenes størrelse, bør det være synligt, at de er fra samme kuld.
?
Tjek af chip og papirer

I følge loven skal alle hunde være id-mærket og registreret i Dansk Hunderegister, inden de er otte uger gamle.

Mærkningen sker med microchip, som sidder under huden på siden af hundens hals. Chippen kan kun aflæses med en elektronisk scanner. Id-nummeret i alle danske chip starter med cifrene 208. Starter chippen med andre cifre, er hvalpen med garanti ikke født og opdrættet i Danmark.
?
Gå papirerne igennem

Sørg for at tjekke, at der er fuldstændig overensstemmelse mellem chipnumrene på alle de papirer og attester, der følger hvalpen. Accepter kun originale dokumenter – ikke fotokopier.

Læs mere omkring hvilke detaljer, du skal være opmærksom på for at undgå en ulovligt importeret hvalp på hjemmesiden www.tjekhvalpen.dk

Her kan du også få information om, hvilke rettigheder du har i forhold til købeloven, når du køber hvalp,. Du kan også læse om risici ved at købe en ulovligt importeret hvalp.

Følg os på Facebook

Du skal acceptere marketing-cookies for at aktivere denne funktion.