Back to Kampange ​​​​​​​​​​​​​ ​​

Hvis dit kæledyr bliver sygt

Man håber det ikke, men alligevel kan det ske, at dit nye kæledyr bliver sygt og hvad gør du så?

Der findes i dag rigtig mange steder på nettet, hvor man kan stille spørgsmål til dyrlæger, andre ejere af samme kæledyr og nogen søger også råd løst ud i ens eget netværk. Men man kommer ikke uden om, at den bedste rådgiver du kan opsøge, hvis dit kæledyr viser tegn på mistrivsel, det er dyrlægen.

Dyrlægens faglige viden og erfaring, giver den bedste forudsætning for, at vælge den rigtige behandling for dit dyr.

Alle dyrlæger har den samme grunduddannelse og kan senere vælge at videreuddanne sig indenfor specifikke faglige områder. Over hele landet findes henvisningsklinikker og dyrehospitaler, hvor dyrlæger beskæftiger sig indgående med diagnosticering og behandling af sygdomme indenfor interesseområderne.

Din dyrlæge kan vælge at henvise dig og dit kæledyr til en sådan klinik eller et dyrehospital, hvor de besidder en specifik viden indenfor et fagområde.

Din dyrlæge foretager ofte de indledende undersøgelser, og resultaterne af disse formidles til henvisningsklinikken. Efterbehandling og den videre kommunikation om forløbet foregår hos din egen dyrlæge.

 

Find dyrlæge, vagtdyrlæger og ISO-dyrlæger

Dyrlægen, der beskæftiger sig med familie- og hobbydyr, kan arbejde i mange forskellige former for praksis.

På dyreklinikken beskæftiger man sig udelukkende med familiedyr som hund, kat og mindre dyr som gnavere samt i visse tilfælde også eksotiske hobbydyr. Denne form for praksis findes oftest i forbindelse med lidt større byer - og i Storkøbenhavn alene findes der over 75 dyreklinikker. Dyrehospitalet er ofte en lidt større arbejdsplads, hvor der er mulighed for at indlægge syge eller tilskadekomne dyr gennem længere tid.

Nogle af dyrlægerne er ISO-dyrlæger. ISO-dyrlægen er en certificeringsordning for dyreklinikker og -hospitaler, der sætter fokus på øget kvalitet og tryghed. Ordningen udbydes af Den Danske Dyrlægeforening. Det er frivilligt om man vil være med i ordningen og ikke certificerede klinikker og hospitaler kan derfor godt have samme kvalitet og standard, som de certificerede, selvom de ikke skilter med det.

 

Vagtdyrlæge

Ikke alle dyrlæger har åbent uden for normal åbningstid. Derfor deltager nogle i en vagtordning. Det betyder, at du og dine dyr kan få hjælp, hvis uheldet er ude, uanset hvornår. HUSK at ringe først.

 

Find dyrlæge

dyrlægeforeningens hjemmeside kan du finde din nærmeste dyrlæge ligesom du kan læse mere om ISO-dyrlægerne danske specialdyrlæger og internationale specialister.

I app’en ”Find dyrlæge” kan du finde din nærmeste dyrlæge samt se, hvilke dyrlæger, der har vagt eller er med i en vagtordning.

​​​​

Følg os på Facebook

Du skal acceptere marketing-cookies for at aktivere denne funktion.

 Hvem står bag Klar til Kæledyr?