Kost og fødevarer

På denne side kan du finde links til information om fødevarer, som omhandler alt fra kosttilskud til økologi og hygiejne.

Fødevarestyrelsen tager si​g af reglerne på fødevareområdet. Fødevarestyrelsens mål er at sikre sunde fødevarer og en god fødevaresikkerhed, oplyse om sunde kostvaner og beskytte mod vildledende markedsføring af fødevarer.​​​

​Fødevarestyrelsen har ansvar for​ at fremme sikkerhed, sundhed og vækst fra jord til bord på fødevareområdet. Det betyder, at Fødevarestyrelsen har fokus på hele fødevarekæden og de virksomheder, interessenter og aktører, som er knyttet til den.

Alt om mad

Læs om gode køkkenvaner, kemi i maden og De officielle Kostråd.

Start og drift af fødevarevirksomhed

Få et overblik over, hvad du skal være opmærksom på, når du vil starte eller drive en fødevarevirksomhed.

Kontrol

Læs om kontrollen og se en oversigt over årets fødevarekampagner.

Fødevaresikkerhed

Læs om bakterier, virus og parasitter i fødevarer.

Indførsel, samhandel og eksport

Få information om indførsel, samhandel og eksport af fødevarer.

Mærkning og markedsføring af fødevarer

Mærkningen af fødevarer skal sikre, at forbrugerne får de nødvendige oplysninger om produktets indhold, næring, holdbarhed og oprindelse.

Økologi

Læs om økologi for fødevarevirksomheder, professionelle køkkener og akvakulturer

Særlige fødevarekategorier

Læs om fødevarer og kosttilskud til særlige grupper.