Spring hovednavigationen over
Logo
  • Find smiley
  • Kontakt
  • Om os
  • Nyheder
  • Presse
  • Job
  • Lovstof
  • English
menu
  • Kost og fødevarer

    Alt om mad

    • De officielle Kostråd
    • Gode køkkenvaner
    • Madspild
    • Kemi i maden
    • Mad med hjem fra rejsen
    • Læs mere

    Start og drift af fødevarevirksomhed

    • Startpakke til nye fødevarevirksomheder
    • Autorisation og registrering
    • Egenkontrol og risikoanalyse
    • Hygiejne og indretning
    • Virksomhedstyper
    • Læs mere

    Kontrol

    • Sådan foregår kontrollen
    • Typer af kontrol
    • Kontrollens virkemidler
    • Laboratorieanalyser
    • Betaling og afgifter
    • Læs mere

    Fødevaresikkerhed

    • Bakterier, virus og parasitter
    • Kemiske stoffer og toksiner
    • Emballage og udstyr
    • Fremstillingsprocesser
    • Fødevareberedskab
    • Læs mere

    Indførsel, samhandel og eksport

    • Ind- og udførsel fra EU og samhandelslande
    • Indførsel fra tredjelande
    • Eksport til tredjelande
    • Grænsekontrol
    • IUU
    • Læs mere

    Mærkning og markedsføring

    • Generelle mærkningskrav
    • Frivillig fødevareinformation
    • Økologi
    • Nye fødevarer og fødevareingredienser (novel food)
    • Produktspecifikke mærkningsregler
    • Læs mere

    Særlige fødevarekategorier

    • Fødevarer til spæd- og småbørn
    • Fødevarer til særlige medicinske formål
    • Kosterstatninger til vægtkontrol
    • Kosttilskud
    • Læs mere

    Gå til Kost og fødevarer

  • Foder

    Start og drift af fodervirksomhed

    • Hvad er foder?
    • Virksomhedstyper
    • Registrering og godkendelse af fodervirksomhed
    • Foderlægemidler - fremstilling, håndtering m.m.
    • Læs mere

    Kontrol

    • Sådan foregår kontrollen
    • Typer af kontrol
    • Kontrolresultater
    • Laboratorieanalyser
    • Betaling og afgifter
    • Læs mere

    Fodersikkerhed

    • Foderhygiejne
    • Uønskede stoffer
    • Pesticidrester
    • Salmonella i foder
    • Læs mere

    Indførsel og eksport

    • Indførsel fra tredjelande
    • Eksport til tredjelande
    • Indførsel fra EU- og samhandelslande
    • Læs mere

    Mærkning og markedsføring

    • Mærkning og pakning
    • Fodermidler
    • Fodertilsætningsstoffer
    • Genmodificeret foder
    • Diætetisk foder
    • Læs mere

    Animalske biprodukter

    • Generelt om animalske biprodukter
    • Animalsk foder
    • Teknisk brug
    • Organiske gødningsstoffer og jordforbedringsmidler
    • Import, eksport og samhandel
    • Læs mere

    Lovstof og vejledning

    • Foder - lovstof
    • Fodervejledningen

    Til private

    • Privat indførsel af foder

    Gå til Foder

  • Dyr

    Til private

    • Alt om kæledyr
    • Heste, høns og andre hobbydyr
    • Gårdbesøg
    • Jægere og fiskere
    • Pas på dyrene i varmen
    • Læs mere

    Autorisation, godkendelse, registrering og tilladelse

    • Autorisation
    • Registrering og godkendelse
    • Tilladelse
    • Læs mere

    Kontrol

    • Sådan foregår kontrollen
    • Typer af kontrol
    • Laboratorieanalyser
    • Betaling og afgifter
    • Læs mere

    Dyrevelfærd

    • Landbrugsdyr og heste
    • Slagtning og aflivning
    • Udegående dyr
    • Dyrevelfærdsmærket
    • Læs mere

    Flytning af dyr

    • Flytning mellem EU-lande
    • Indførsel fra tredjelande
    • Eksport til tredjelande
    • Flytning indenfor Danmark
    • Transport
    • Læs mere

    Dyresundhed

    • Dyresygdomme
    • Smittebeskyttelse
    • Lægemidler til dyr
    • Veterinært beredskab
    • Dyresundhedsloven
    • Læs mere

    Mærkning og registrering

    • Registrering af dyrehold i CHR
    • Identifikation og registrering af dyr
    • Læs mere

    Udbetaling til minkvirksomheder og følgeerhverv

    • Erstatning til minkvirksomheder
    • Erstatning til følgeerhverv
    • Status på udbetalingerne
    • Dvalekompensation
    • Erklæringer og blanketter
    • Læs mere

    Gå til Dyr

menu
  • Kost og fødevarer
    • Alt om mad
    • Start og drift af fødevarevirksomhed
    • Kontrol
    • Fødevaresikkerhed
    • Indførsel, samhandel og eksport
    • Mærkning og markedsføring af fødevarer
      • Generelle mærkningskrav
      • Frivillig fødevareinformation
      • Økologi
        • Økologi for fødevarevirksomheder
          • Certificering og kontrol
          • Mærkning og sammensætning
          • Import og eksport
            • Eksport
            • Import
        • Økologi for professionelle køkkener
        • Økologisk akvakulturbrug
      • Nye fødevarer og fødevareingredienser (novel food)
      • Produktspecifikke mærkningsregler
      • E-handel
    • Særlige fødevarekategorier
  • Foder
  • Dyr
  • Om os
  • Portaler
  • Publikationer
  • Prøveresultater
  • Du er her:
  • Forside
  • Kost og fødevarer
  • Mærkning og markedsføring af fødevarer
  • Økologi
  • Økologi for fødevarevirksomheder
  • Import og eksport
  • Kost og fødevarer
    • Alt om mad
      • De officielle Kostråd
      • Gå efter mærkningen
      • Gode råd om e-handel
      • God køkkenhygiejne
      • Kosttilskud
      • Kemi i maden
      • Madspild i hjemmet
      • Mad med hjem fra rejsen
    • Start og drift af fødevarevirksomhed
      • Startpakke til nye fødevarevirksomheder
      • Autorisation og registrering
      • Egenkontrol og risikoanalyse
      • Hygiejne og indretning
      • Sporbarhed
      • Virksomhedstyper - hygiejneregler
      • Specifikke fødevarer - hygiejneregler
      • Bestilt vejledning og forhåndsgodkendelse
    • Kontrol
      • Sådan foregår kontrollen
      • Typer af kontrol
      • Kontrollens virkemidler
      • Laboratorieanalyser
      • Betaling og afgifter
    • Fødevaresikkerhed
      • Bakterier, virus og parasitter
      • Emballage og udstyr
      • Fremstillingsprocesser
      • Fødevareberedskab
      • Kemiske stoffer og toksiner
      • Tilbagetrækning af fødevarer
      • Tilsætninger
    • Indførsel, samhandel og eksport
      • Ind- og udførsel fra EU og samhandelslande
      • Indførsel fra tredjelande
      • Grænsekontrol
      • Eksport til tredjelande
      • IUU - Illegalt, Urapporteret og Ureguleret fiskeri
    • Mærkning og markedsføring af fødevarer
      • Generelle mærkningskrav
        • Oplysning om allergener
        • Oprindelse
        • Næringsdeklaration
        • Tilsætningsstoffer
        • Aromaer
      • Frivillig fødevareinformation
        • Dyrevelfærdsmærket
        • Ernærings- og sundhedsanprisninger
        • Glutenfri
        • Klimamærke
        • Laktosefri
        • Nøglehulsmærket
      • Økologi
        • Økologi for fødevarevirksomheder
          • Certificering og kontrol
            • Anmeldelses- og kontrolkrav til økologiske virksomheder
            • Danske økologicertificerede fødevarevirksomheder
            • Fødevarestyrelsens økologikontrol
          • Mærkning og sammensætning
            • Mærkning med økologi
            • EU´s økologilogo
            • Ø-mærket
            • Sammensætning
          • Import og eksport
            • Eksport
            • Import
              • Import - forhåndsanmeldelse
        • Økologi for professionelle køkkener
          • Det økologiske spisemærke
          • Økologi i storkøkkener
        • Økologisk akvakulturbrug
      • Nye fødevarer og fødevareingredienser (novel food)
        • Godkendelse af nye fødevarer eller fødevareingredienser
        • Eksempler på Novel Food status
        • Plantelisten - til erhverv
      • Produktspecifikke mærkningsregler
        • Kvalitetsordninger for landbrugsprodukter og fødevarer
        • Handelsnormer og Varestandarder
        • Kød og kødvarer
        • Okse- og kalvekød
        • Fiskevarer og akvakulturprodukter
        • Naturligt mineralvand godkendt i Danmark
      • E-handel
    • Særlige fødevarekategorier
      • Fødevarer til spæd- og småbørn
      • Fødevarer til særlige medicinske formål
      • Kosterstatninger til vægtkontrol
      • Kosttilskud

Import og eksport

Import af økologi

Eksport af økologi

Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsen tager sig af regler på veterinær- og fødevareområdet og sikrer, at reglerne bliver overholdt via vejledning og via kontrol med fødevarer, foder, landets slagterier og veterinære forhold.

Kontakt

Fødevarestyrelsen
Stationsparken 31-33
2600 Glostrup
Tlf. 72 2​​​7 69 00
CVR: 62534516
EAN

Åben:
Mandag - torsdag: 9 - 16
Fredag: 9 - 15

Følg os

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram

Genveje

  • Vejledninger
  • Lovstof
  • Portaler og databaser
  • Publikationer
  • Prøveresultater
  • Tilmeld nyhedsbreve

Ministeriets institutioner

  • Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
  • Landbrugsstyrelsen
  • Fiskeristyrelsen
  • Kontakt Fødevarestyrelsen
  • Cookies
  • Persondatabeskyttelse
  • Tilgængelighedserklæring
  • Whistleblower