Udover spisemærket er der ifølge bekendtgørelsen om økologisk storkøkkendrift også en række andre muligheder for at markedsføre økologi i restauranter og caféer, som ikke kræver registrering hos Fødevarestyrelsen.
Et køkken kan godt vælge at anprise på flere måder på én gang. Det kræver blot, at betingelserne for hver valgt anprisningsmåde er overholdt.
Læs mere i Bekendtgørelse om økologisk storkøkkendrift samt i den "gamle" vejledning om økologisk storkøkkendrift, afsnittene 6-11 (se under afsnittet nedenfor, "National lovgivning og vejledning om økologisk storkøkkendrift").
Anprisning af, at visse råvarer er økologiske
Fx ”I køkkenet anvendes denne måned kun økologiske kartofler og gulerødder”.
Anprisningen forudsætter, at køkkenet udelukkende anvender de pågældende anpriste økologiske råvarer over et bestemt tidsrum. I dette tidsrum må man ikke have samtidig de samme råvarer i ikke-økologisk kvalitet på hverken råvare- eller færdigvarelageret og man skal kunne dokumentere gennem indkøbsfakturaer eller lignende, at råvarerne i dette tidsrum er eller har været økologiske.
Læs Vejledning om økologisk storkøkkendrift (pdf)
Anprisning af, at en vis andel af de anvendte råvarer er økologiske
Fx ”Økologiske råvarer, der anvendes i køkkenet, udgør minimum 10 % af råvarebudgettet”.
Anprisningen forudsætter, at der foretages periodevise opgørelser, som dokumenterer, at anprisningen er korrekt.
Anprisning af, at visse af de serverede retter er økologiske
Fx ”økologisk spinatlasagne”.
Anprisningen forudsætter, at køkkenet udelukkende anvender de råvaretyper, der indgår i retten på økologiske form, og at råvarerne ikke findes i køkkenet på konventionel form - ellers skal man være økologicertificeret efter EU økologiforordningen og have en økologirapport.
Angivelse af, at køkkenet er ”økologisk”
Fx ”Det økologiske madsted”.
Dette kræver ifølge reglerne om økologisk storkøkkendrift, at køkkenet enten er registreret bruger af Det Økologiske Spisemærke med procentintervallet 90-100 % eller certificeret efter EU økologiforordningen, hvor enten alle råvarer eller alle serverede retter er økologiske.