Fødevarestyrelsen er til stede i hele landet og varetager mange forskellige opgaver relateret til fire centrale kerneydelser til samfundet:
- Regulering og kontrol
- Information og vejledning
- Beredskab
- Internationalt samarbejde og handel
Fødevarestyrelsens arbejde bidrager til at fastholde Danmarks internationale position som et af verdens førende lande inden for fødevaresikkerhed, sund kost, dyresundhed og dyrevelfærd. Vi bidrager samtidig til at fremme internationalt samarbejde og handel.
Vi gør det let for forbrugere og professionelle at finde troværdig information om, hvordan man spiser sikkert, sundt og bæredygtigt i en tid med mange informationskilder.
Vi vejleder den samlede fødevaresektor om de gældende regler, så det som virksomhed er nemmere at efterleve dem. En risikobaseret, effektfuld kontrol og en balanceret tilgang til vejledning og sanktion bidrager til, at reglerne bliver overholdt fra jord til bord.
Vi samarbejder med andre myndigheder og virksomheder om at forebygge og håndtere fødevarebårne sygdomsudbrud, smitsomme husdyrsygdomme og zoonoser hurtigt og effektivt, så det har færrest mulige konsekvenser for mennesker og dyr og for erhvervet.
Vi arbejder for føden
Vi er ca. 1.800 medarbejdere og tæller alt fra jurister, dyrlæger, it-specialister over ernæringseksperter til tilsynspersonale og kontoransatte fordelt over hele landet. Mindst én ting har vi alle til fælles: Vi arbejder for føden.