Om Fødevarestyrelsen

​I ​Fødevarestyrelsen arbejder vi for en bæredygtig fødevareproduktion, hvor der er fokus på sikre fødevarer og sunde dyr.​

Fødevarestyrelsen bidrager til at sikre, at reglerne om dyrevelfærd og fødevaresikkerhed bliver overholdt via kontrol og vejledning med hele kæden fra jord til bord. Det er os, der står bag De officielle Kostråd og de velkendte smileykontroller i blandt andet cafeer, restauranter og supermarkeder.

Vi kontrollerer også landmændenes besætninger og holder øje med dyrenes sundhed og velfærd. Alt sammen medvirkende til at Danmark kan bryste sig af at være et af de lande i verden med den højeste fødevaresikkerhed, dyrevelfærd og dyresundhed.

Vi arbejder for føden

Vi er ca. 1.800 medarbejdere og tæller alt fra jurister, dyrlæger. it-specialister over ernæringseksperter til tilsynspersonale, laboranter og kontoransatte fordelt over hele landet. Mindst én ting har vi alle til fælles: Vi arbejder for føden.

Kort over Fødevarestyrelsens lokationer

Find os på sociale medier

Under #viarbejderforføden deler vi nyheder om, hvordan vi og andre arbejder for føden. Find inspiration til, hvad du kan gøre for at bidrage til et mere bæredygtigt samfund.