Mad til små - fra mælk til familiens mad

Sundhedsstyrelsen, Fødevarestyrelsen og Komiteen for Sundhedsoplysning2020

Bogen henvender sig til forældre med små børn.

”Mad til små - fra mælk til familiens mad” beskriver de officielle anbefalinger for de mindste børns mad og drikke. Bogen er et godt og inspirerende opslagsværk til alle forældre med små børn.

Du kan downloade bogen her. Bogen kan desuden købes hos Komiteen for Sundhedsoplysning, ligesom den kan også købes på mange apoteker.

Køb bogen hos Komiteen for Sundhedsoplysning

Hvad bogen omhandler

"Mad til små - fra mælk til familiens mad' beskriver barnets mad, fra det ikke længere kun skal have mælk, til barnet spiser med af den mad, resten af familien spiser.

Bogen beskriver anbefalingerne for barnets første mad og drikke; hvilken mad I kan servere, og hvordan I kommer godt i gang. I bogen er indlagt løse ark, der giver korte råd om barnets mad og drikke i forskellige perioder. Arkene egner sig til at hænge på fx køleskabet.

I kan også hente hjælp i de mange opskrifter, der er udviklet til barnets første måltider. Bogen giver desuden svar på mange spørgsmål, bl.a.:

  • Hvornår kan spædbarnet spise selv?
  • Hvordan kan man sikre, at barnet får mad nok?
  • Hvordan kan man undgå, at maden kommer i den gale hals?
  • Kan man opmuntre barnet til at få en alsidig smag?
  • Hvad skal barnet drikke?

Der er et særligt kapitel om barnets mælk i de forskellige perioder. Endvidere beskrives De officielle Kostråd – tilpasset barnets behov. I leksikonet bagest kan I slå op og finde uddybende information, når I har brug for det.