Undervisningsmaterialet "Kostråd, klima og madkultur - nu og i fremtiden" skal lære eleverne i folkeskolen om, hvordan deres madvaner og fødevareproduktionen påvirker den egen sundhed og klimaet.
Hvorfor udledes der så meget CO2 på oksekødets vej fra mark til køledisk? Hvordan kan man mindske klimabelastningen i fremtidens fødevareproduktion? Det er bl.a. nogle af de spørgsmål, som eleverne skal blive klogere på, når de dykker ned i materialet.
Det digitale undervisningsunivers indeholder bl.a.:
- Animationer og små film
- Undersøgelser i laboratoriet
- Cases
- Modelleringsøvelser
- Quiz
Materialet er frit tilgængeligt for alle.
Undervisningsmaterialet sætter fokus på De officielle Kostråd, klima og madkultur, og er udviklet i et samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, Madkulturen og Gyldendal.
Vi har også undervisningsmateriale, som er målrettet madkundskabstimerne for elever i 5.-6. klasse i grundskolen.
Find undervisningsmaterialet til madkundskab