Sådan kommer du godt i gang med 'Kostråd til Måltider' i kantiner

2024

Her kan du finde inspiration samt konkrete tips til, hvordan du og dine kollegaer nemt kan komme med på den grønne rejse og komme i gang med at servere mad, der følger De officielle Kostråd.

For at hjælpe jer med at få succes med omlægningen til det planterige køkken, har vi udviklet en række materialer, der kan hjælpe jer godt på vej. Materialet bygger på ’De grønne principper’, der består af udvalgte fødevaregrupper, som I kan starte med at fokusere på i omlægningen.

I materialet finder I oplæg, videoer og webinarer, der tilbyder praktiske råd og inspiration til, hvordan I kan implementere ’De grønne principper’ i jeres køkken. Der er også hjælp at hente til navngivning af retter og kommunikation til jeres gæster.

Kostråd til Måltider er anbefalinger til de professionelle køkkener og bygger på De officielle Kostråd.

Læs mere om Kostråd til Måltider

Tips og materialer

3 tips: sådan serverer du flere planterige måltider i din kantine

Med de grønne principper får I gode tips til, hvordan I kan komme i gang med at servere mad, der følger De officielle Kostråd.

Spørgsmål fra gæsterne

Disse spørgsmål og svar kan klæde jer på til samtalen med jeres gæster om den planterige mad, I serverer.

3 tips til at navngive dine retter

Få hjælp til at navngive jeres retter, så de lyder mere interessante og appetitvækkende.

Webinarer

Kom med til webinar "Kom godt i gang med Kostråd til Måltider".  Her vi deler konkrete tips og giver inspiration til, hvordan I kommer med på den grønne rejse. Du får mulighed for at høre mere om værktøjerne og stille spørgsmål.

Korte videoklip

Her kan du finde korte videoer, der kan hjælpe dig og din kantine godt i gang med Kostråd til Måltider. Få en gennemgang af de enkelte dele af materialet, som f.eks. kan bruges på jeres næste morgenmøde i kantinen.

Navngiv retten

Kommunikation til gæsterne

De grønne principper