Frass skal leve op til nogle specifikke mikrobiologiske normer, for at det må udbringes på landbrugsjord. Man tester for enterococcaceae/ E. coli og salmonella.
Prøver til undersøgelse for E. coli eller enterococcaceae skal udtages under eller umiddelbart efter forarbejdningen på fremstillingsanlægget.
Prøverne skal overholde følgende normer:
Escherichia coli: n = 5, c = 5, m = 0, M = 1000 i 1 g
eller
Enterococcaceae: n = 5, c = 5, m = 0, M = 1000 i 1 g
og
prøver til undersøgelse for salmonella skal udtages under oplagringen eller ved udlagringen fra fremstillingsanlægget.
Prøverne skal overholde følgende normer:
Salmonella: ingen i 25 g: n = 5, c = 0, m = 0, M = 0
hvor:
n |
= |
antallet af udtagne prøver, der skal undersøges |
m |
= |
tærskelværdien for antallet af bakterier; resultatet betragtes som tilfredsstillende, hvis antallet af bakterier i alle udtagne prøver ikke overstiger m |
M |
= |
maksimumsværdien for antallet af bakterier; resultatet betragtes som utilfredsstillende, hvis antallet af bakterier i en eller flere af de udtagne prøver er M eller derover, og |
c |
= |
antallet af udtagne prøver, hvis bakterietal kan ligge mellem m og M, idet prøven stadig betragtes som acceptabel, hvis bakterietallet i de andre udtagne prøver er m eller derunder. |
Forarbejdet frass og produkter af forarbejdet af frass, der ikke opfylder ovenstående normer, skal betragtes som uforarbejdet.