Kontrol af fødevarevirksomheder

Fødevarevirksomheder har ansvaret for, at fødevarerne er i orden. Fødevarestyrelsen kontrollerer, om virksomhederne overholder reglerne, så færre mennesker bliver syge af maden. Herved understøtter vi, at forbrugerne og de lande, vi eksporterer til, fortsat kan have en stærk tillid til både danske og grønlandske fødevarer.

Sådan foregår kontrollen

Læs om, hvordan Fødevarestyrelsen kontrollerer fødevarevirksomheder.

Typer af kontrol

Her finder du en oversigt over typer af kontrol under fødevareområdet.

Kontrollens virkemidler

Læs om kontrollens virkemidler, som spænder fra vejledning til sanktionering.

Laboratorieanalyser

Bliv klogere på, hvilke analyser Fødevarestyrelsen udfører på vores laboratorier for både danske og grønlandske fødevarer.

Betaling og afgifter

Find information om Fødevarestyrelsen forskellige kontrolafgifter og -gebyrer.​

Den flerårige nationale kontrolplan

Her kan du læse om den flerårige nationale kontrolplan.

Prøveresultater fra kontrollen

Fødevarestyrelsen offentliggør løbende resultater af prøver taget i forbindelse med kontrollen.

Gå til prøveresultaterne