De Nordiske Næringsstofanbefalinger (NNR) er råd og anbefalinger til en sund og bæredygtig kost. Oplysning om ernæring og sundhed i Danmark og resten af Norden bygger i høj grad på de Nordiske Næringsstofanbefalinger, og de har været en væsentlig byggesten for De officielle Kostråd i Danmark.
Forskere og ernæringseksperter fra de nordiske lande har over nogle år arbejdet med at gennemgå den nyeste forskning med henblik på at opdatere de Nordiske Næringsstofanbefalinger som er helt tilbage fra 2012.
Bæredygtighed er en ny del af NNR
”Det er et stort og vigtigt skridt, at den nye version af NNR integrerer et fokus på både sundhed og bæredygtighed. Det nye fokus på bæredygtighed i NNR kan bidrage til at understøtte vores arbejde for at fremme den grønne omstilling – både i forhold til kostvaner og fødevaresystemer” udtaler Anne Pøhl Enevoldsen, enhedschef i Fødevarestyrelsen.
Sund mad og madens påvirkning på miljø og klima er noget, der står højt på den danske dagsorden. Derfor er klima blevet en del af De officielle Kostråd i Danmark, der blev lanceret i januar 2021.
De officielle Kostråd ligger godt i tråd med NNR
De officielle Kostråd i Danmark ligger rigtig godt i tråd med linjerne i den nye NNR, der også anbefaler at spise planterigt og skære ned på kød og søde sager, og spise mere grønt, frugt, bælgfrugter, fuldkorn og nødder.