Indkøb af dagligvarer på nettet er udbredt i mange danske hjem. Derfor undersøger Fødevarestyrelsen i de kommende måneder hundredvis af fødevarer fra danske webshops – for at sikre at bl.a. allergikere kan vælge bestemte ingredienser fra.
- Uanset om du køber ind i dit lokale supermarked eller på nettet, er det vigtigt, at du kan stole på ingredienslisterne og har mulighed for at træffe et oplyst valg, forklarer enhedschef i Fødevarestyrelsen, Henrik Dammand.
Fødevarestyrelsen tjekker bl.a., at:
- Ingredienslisterne er fyldestgørende
- Teksten er synlig, læsbar og forståelig på dansk
- Der er mærkning af allergener som f.eks. hvede, soja eller æg.
Tilsvarende stikprøvekontroller i fysiske butikker viste for nylig, at de fleste virksomheder (85,7 pct.) havde styr på reglerne for mærkningen af fødevarer.
Kontrollerne finder sted fra september til december 2025.