Hygiejnekurset er obligatorisk for alle personer, der arbejder med levende grise. Her gennemgås den nødvendige viden om korrekte hygiejniske metoder, så man undgår at tage husdyr-MRSA med fra stalden og ud i samfundet.
Kurset giver også viden om, hvordan man forholder sig, hvis man bliver smittet med husdyr MRSA – både i hverdagen og hvis man selv eller en fra ens husstand kommer i kontakt med sundhedsvæsenet.
Målgruppen for kurset er personer, som håndterer levende svin, herunder i forbindelse med:
- erhvervsmæssigt håndtering af levende grise i en grisebesætning
- transport eller håndtering af levende grise i forbindelse med erhvervsmæssig transport
- håndtering af levende grise på samlesteder, markeder eller lignende
- arbejde med modtagelse og håndtering af levende grise på et slagteri
Kurset skal gennemføres indenfor den første måned fra ansættelse i besætningen. Besætningsejer er ansvarlig for, at medarbejdere får gennemført kurset. Kurset er gratis og stilles til rådighed som et e-læringsprogram på både dansk og engelsk.
Kurset er online og kan gennemføres på PC, smartphone eller tablet og afsluttes med et personligt kursusbevis.
Vær opmærksom på, at kurset lige nu er midlertidigt utilgængeligt. Medarbejdere, der ansættes i januar 2026, skal gennemføre kurset inden den 1. marts 2026.