Alt om kost

DE OFFICIELLE KOSTRÅD

Her kan du finde Fødevarestyrelsens officielle anbefalinger til en sund kost, som samtidig tager hensyn til klimaet.

Kostråd til dig

Læs om De officielle Kostråd samt de særlige anbefalinger til spæd- og småbørn, gravide/ammende, folk over 65 år samt vegetarer og veganere. Her kan du også finde Kostrådscirklen og Madpakkehånden.

Kostråd til professionelle køkkener

Læs om kostrådene til de professionelle køkkener i daginstitutioner, skoler og kantiner: 'Kostråd til Måltider'. Her kan du også finde 'Den danske institutionskost'.

Materialer om kostråd, mad og måltider

Find Fødevarestyrelsens forskellige plakater, pjecer, rapporter og undervisningsmaterialer om fx De officielle Kostråd, Kostråd til Måltider, sund mad og ernæring. 

Vil du vide mere?

Bliv klogere på næringsstoffer i mad: fedt, protein, kulhydrat samt forskellige vitaminer og mineraler. Her kan du også finde forskellige myter om mad, som Fødevarestyrelsen afliver, og du kan teste dig selv og din viden om sund mad.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev direkte i din mailboks - tilmeld dig her.

Nyheder

Find nyheder om De officielle Kostråd, Kostråd til Måltider, Kostrådscirklen, sund mad, ernæring og meget mere.

AKTUELT

Nye gratis materialer til madprofessionelle

Find inspiration og konkrete tips til, hvordan du og dine kollegaer kan begynde den grønne rejse med Fødevarestyrelsens nye materialer.

Kom til webinarer om Kostråd til måltider

Arbejder du som madprofessionel i en daginstitution eller kantine? Så kom med til Fødevarestyrelsens gratis webinarer, hvor du bliver klædt på til at tilrettelægge maden, så den både opfylder de ernæringsmæssige behov og tager hensyn til klimaet.

De kære små: om D-vitamin, mad og uønsket kemi i maden

Solen er begyndt at titte frem, men husk at de mindste børn stadigvæk har brug for et tilskud af D-vitamin hele året. Læs om D-vitamin og anbefalinger til mad og drikke til børn på 0-2 år.