Alt om kost

DE OFFICIELLE KOSTRÅD

Her kan du finde Fødevarestyrelsens officielle anbefalinger til en sund kost, som samtidig tager hensyn til klimaet.

Kostråd til dig

Læs om De officielle Kostråd samt de særlige anbefalinger til spæd- og småbørn, gravide/ammende, folk over 65 år samt vegetarer og veganere. Her kan du også finde Kostrådscirklen og Madpakkehånden.

Kostråd til professionelle køkkener

Læs om kostrådene til de professionelle køkkener i daginstitutioner, skoler og kantiner: 'Kostråd til Måltider'. Her kan du også finde 'Den danske institutionskost'.

Materialer om kostråd, mad og måltider

Find Fødevarestyrelsens forskellige plakater, pjecer, rapporter og undervisningsmaterialer om fx De officielle Kostråd, Kostråd til Måltider, sund mad og ernæring. 

Vil du vide mere?

Bliv klogere på næringsstoffer i mad: fedt, protein, kulhydrat samt forskellige vitaminer og mineraler. Her kan du også finde forskellige myter om mad, som Fødevarestyrelsen afliver, og du kan teste dig selv og din viden om sund mad.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev direkte i din mailboks - tilmeld dig her.

Nyheder

Find nyheder om De officielle Kostråd, Kostråd til Måltider, Kostrådscirklen, sund mad, ernæring og meget mere.

AKTUELT

Kom til webinar om Kostråd til Måltider 5. dec

Arbejder du som madprofessionel i en daginstitution? Hør om de officielle anbefalinger "Kostråd til Måltider" - og hvordan de kan omsættes til mad i daginstitutionen.

Spis frugt og grønt i sæson i julemåneden

Frugt og grønt smager bedst når de er i sæson. Lige nu er det tid til rodfrugter og kål, samt æbler og pærer. Download plakaten for frugt og grønt i sæson i december.

Nu får køkkener hjælp til at lave mad, der er bedre for klimaet

Opskrifter, dialogværktøjer og efteruddannelse skal hjælpe køkkenpersonalet i offentlige og private køkkener med at lave mad, som tager hensyn til sundhed og klima.