Alt om kost

DE OFFICIELLE KOSTRÅD

Her kan du finde Fødevarestyrelsens officielle anbefalinger til en sund kost, som samtidig tager hensyn til klimaet.

Kostråd til dig

Læs om De officielle Kostråd samt de særlige anbefalinger til spæd- og småbørn, gravide/ammende, folk over 65 år samt vegetarer og veganere. Her kan du også finde Kostrådscirklen og Madpakkehånden.

Kostråd til professionelle køkkener

Læs om kostrådene til de professionelle køkkener i daginstitutioner, skoler og kantiner: 'Kostråd til Måltider'. Her kan du også finde 'Den danske institutionskost'.

Materialer om kostråd, mad og måltider

Find Fødevarestyrelsens forskellige plakater, pjecer, rapporter og undervisningsmaterialer om fx De officielle Kostråd, Kostråd til Måltider, sund mad og ernæring. 

Vil du vide mere?

Bliv klogere på næringsstoffer i mad: fedt, protein, kulhydrat samt forskellige vitaminer og mineraler. Her kan du også finde forskellige myter om mad, som Fødevarestyrelsen afliver, og du kan teste dig selv og din viden om sund mad.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev direkte i din mailboks - tilmeld dig her.

Nyheder

Find nyheder om De officielle Kostråd, Kostråd til Måltider, Kostrådscirklen, sund mad, ernæring og meget mere.

AKTUELT

Hverdagens små klimahelte

Bælgfrugter er hverdagens små klimahelte, men har du styr på, hvad en bælgfrugt er, og hvor mange du egentlig bør spise om dagen? Find også opskrifter med bælgfrugter her. 

Energidrikke er ikke for børn

Børn og unge, som drikker energidrikke, har stor risiko for at få for meget koffein og sukker. I Fødevarestyrelsen fraråder vi derfor, at børn drikker energidrikke. Læs mere om bivirkningerne her.

Opskrifter med bælgfrugter til professionelle køkkener

Bælgfrugter er en central del af De officielle Kostråd og indgår som én af de fem principper i ’Kostråd til Måltider’, som er Fødevarestyrelsens kostråd til professionelle køkkener. Få gode tips og opskrifter med bælgfrugter her.