Alt om kost

DE OFFICIELLE KOSTRÅD

Her kan du finde Fødevarestyrelsens officielle anbefalinger til en sund kost, som samtidig tager hensyn til klimaet.

Kostråd til dig

Læs om De officielle Kostråd samt de særlige anbefalinger til spæd- og småbørn, gravide/ammende, folk over 65 år samt vegetarer og veganere. Her kan du også finde Kostrådscirklen og Madpakkehånden.

Kostråd til professionelle køkkener

Læs om kostrådene til de professionelle køkkener i daginstitutioner, skoler og kantiner: 'Kostråd til Måltider'. Her kan du også finde 'Den danske institutionskost'.

Materialer om kostråd, mad og måltider

Find Fødevarestyrelsens forskellige plakater, pjecer, rapporter og undervisningsmaterialer om fx De officielle Kostråd, Kostråd til Måltider, sund mad og ernæring. 

Vil du vide mere?

Bliv klogere på næringsstoffer i mad: fedt, protein, kulhydrat samt forskellige vitaminer og mineraler. Her kan du også finde forskellige myter om mad, som Fødevarestyrelsen afliver, og du kan teste dig selv og din viden om sund mad.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev direkte i din mailboks - tilmeld dig her.

Nyheder

Find nyheder om De officielle Kostråd, Kostråd til Måltider, Kostrådscirklen, sund mad, ernæring og meget mere.

AKTUELT

Højst 5 håndfulde om ugen

Fødevarestyrelsen lancerer en ny anbefaling, der skal give danskerne en hjælpende hånd til at spise mindre snacks og søde sager.

Tilmeld dig vores webinarer

Arbejder du med sund mad, måltider og ernæring? Så kan du tilmelde dig Fødevarestyrelsens webinarer, hvor du kan få indsigt i alt fra ernæringsanbefalinger til tips og tricks til en planterig madplanlægning i de professionelle køkkener.

Sæt kostråd, klima og madkultur på skoleskemaet

Underviser du i grundskolen, og skal du til at planlægge årets undervisning? Så tag et kig på vores gratis, digitale undervisningsmaterialer til madkundskab og naturfag med fokus på mad, madkultur og klima.