ALT OM KOST

Her kan du finde Fødevarestyrelsens officielle anbefalinger til en sund kost, som samtidig tager hensyn til klimaet.

Kostråd til dig

Læs om De officielle Kostråd samt de særlige anbefalinger til spæd- og småbørn, gravide/ammende, folk over 65 år samt vegetarer og veganere. Her kan du også finde Kostrådscirklen og Madpakkehånden.

Kostråd til professionelle køkkener

Læs om kostrådene til de professionelle køkkener i daginstitutioner, skoler og kantiner: 'Kostråd til Måltider'. Her kan du også finde 'Den danske institutionskost'.

Materialer om kostråd, mad og måltider

Find Fødevarestyrelsens forskellige plakater, pjecer, rapporter og undervisningsmaterialer om fx De officielle Kostråd, Kostråd til Måltider, sund mad og ernæring. 

Vil du vide mere?

Bliv klogere på næringsstoffer i mad: fedt, protein, kulhydrat samt forskellige vitaminer og mineraler. Her kan du også finde forskellige myter om mad, som Fødevarestyrelsen afliver, og du kan teste dig selv og din viden om sund mad.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev direkte i din mailboks - tilmeld dig her.

Nyheder

Find nyheder om De officielle Kostråd, Kostråd til Måltider, Kostrådscirklen, sund mad, ernæring og meget mere.

AKTUELT

Nøglehullet er populært - men hvad er det nu, det betyder?

Nøglehullet hjælper os med at vælge sundere madvarer. Men hvad er det nu lige, det betyder, og hvad er det, du kan bruge Nøglehulsmærket til, når du handler?

Gratis webinar om Kostråd til Måltider i daginstitutioner

Arbejder du som madprofessionel i en daginstitution? Kom til webinar om Kostråd til Måltider, hvor du bliver klædt på til at tilrettelægge sund mad, der samtidig har et lavere klimaaftryk.

Gratis øko-events

Bliv klogere på, hvordan I kan lave økologisk, grøn mad med et lavere klimaaftryk. Kom med når Fødevarestyrelsen afholder øko-events til efteråret - for daginstitutioner, plejehjem og kantiner.