Alt om kost

DE OFFICIELLE KOSTRÅD

Her kan du finde Fødevarestyrelsens officielle anbefalinger til en sund kost, som samtidig tager hensyn til klimaet.

Kostråd til dig

Læs om De officielle Kostråd samt de særlige anbefalinger til spæd- og småbørn, gravide/ammende, folk over 70 år samt vegetarer og veganere. Her kan du også finde Kostrådscirklen og Madpakkehånden.

Kostråd til professionelle køkkener

Læs om kostrådene til de professionelle køkkener i daginstitutioner, skoler og kantiner: 'Kostråd til Måltider'. Her kan du også finde 'Den danske institutionskost'.

Materialer om kostråd, mad og måltider

Find Fødevarestyrelsens forskellige plakater, pjecer, rapporter og undervisningsmaterialer om fx De officielle Kostråd, Kostråd til Måltider, sund mad og ernæring. 

Vil du vide mere?

Bliv klogere på næringsstoffer i mad: fedt, protein, kulhydrat samt forskellige vitaminer og mineraler. Her kan du også finde forskellige myter om mad, som Fødevarestyrelsen afliver, og du kan teste dig selv og din viden om sund mad.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev direkte i din mailboks - tilmeld dig her.

Nyheder

Find nyheder om De officielle Kostråd, Kostråd til Måltider, Kostrådscirklen, sund mad, ernæring og meget mere.

Tilmeld dig vores webinarer

Fødevarestyrelsen tilbyder løbende en række webinarer til mad- og sundhedsprofessionelle.

AKTUELT

Højst 5 håndfulde om ugen

Fødevarestyrelsen lancerer en ny anbefaling, der skal give danskerne en hjælpende hånd til at spise mindre snacks og søde sager.

Bliv opdateret på De officielle Kostråd

De syv officielle kostråd fra 2021 er stadig de samme, men opdateringen af De Nordiske Næringsstofanbefalinger (NNR) i 2023 har givet anledning til en mindre opdatering af detaljerne i kostrådene. 

Gode råd til dig, der er gravid eller ammer

En sund kost er vigtig for både dig og din babys trivsel, da du som gravid eller ammende har behov for flere næringsstoffer. Find vores råd om både mad, kosttilskud og hvordan du undgår unødig kemi i maden.