Kosttilskud for forbrugere

Kosttilskud er et tilskud til kosten. På disse sider finder du al vores forbrugerinformation om kosttilskud.

Kosttilskud kan have mange former f.eks. tabletter, kapsler, pulver eller mikstur.

Der findes mange forskellige slags kosttilskud. Der er de almindelige multivitamin- og mineraltabletter, som indeholder en række vitaminer og mineraler. Der er også kosttilskud med alle mulige slags bestanddele af eller udtræk fra planter og dyr. Det kan være fra hyben, hvidløg og fiskeolie.

Læs mere om, hvad kosttilskud er på siden "Hvad er et kosttilskud?"

Kun særlige grupper har behov for kosttilskud

DTU Fødevareinstituttet står for at undersøge danskernes kostvaner. Undersøgelserne viser, at de fleste af os får dækket vores behov for vitaminer og mineraler gennem den almindelige kost. Indholdet af vitaminer og mineraler i frugt og grøntsager på det danske marked er også ret stabilt. Det betyder, at kun særlige grupper har behov for kosttilskud. Myndighederne har dog en anbefaling om indtag af vitamin D til en stor gruppe af befolkningen i vinterhalvåret.

Find alle Fødesvarestyrelsens anbefalinger på siden "Kosttilskudsanbefalinger"

Når du køber kosttilskud på nettet

Tjek webshoppen

Fødevarestyrelsen har ikke mulighed for at kontrollere udenlandske hjemmesider, selvom de målretter deres markedsføring mod danske forbrugere. Selvom webshoppens webadresse slutter på .dk eller har dansk tekst, kan den sagtens høre hjemme i f.eks. USA, Kina eller Japan. Webshops i EU skal oplyse navn, adresse, mail og evt. telefonnummer. Dermed kan du være sikker på, at webshoppen ligger i EU.

Tjek prisen

Et godt råd er at tjekke prisen og være ekstra opmærksom., hvis produkterne er særligt billige. Den kan nemlig være en indikator for, at webshoppen ligger uden for EU, hvor der ikke nødvendigvis er det samme fokus på forbrugerbeskyttelse som i EU.

Find flere gode råd til e-handel

Læs mere om køb af kosttilskud på nettet