Slagtning på bedriften

Dyr, der skal slagtes, bliver oftest transporteret levende til slagtning på et slagteri, men der er også mulighed for at slagte dyr på bedriften uden at gå på kompromis med fødevaresikkerhed, dyrevelfærd og dyresundhed.

Fra 1. januar 2025 er det embedsdyrlæger fra Fødevarestyrelsens veterinærenheder, der foretager syn før slagtning på bedrifter.

Muligheder for at slagte på bedriften

Oversigt over muligheder for slagtning på bedriften

I boksene nedenfor kan du læse om de enkelte muligheder for slagtning.

Grundgebyr fra 1. januar 2025

Fra 1. januar 2025 opkræves et grundgebyr på 1.542 kr. pr. kontrolbesøg på bedriften (for AM-kontrol). Grundgebyret dækker betaling for de første to kvarter, hvor kontrollen er fysisk tilstede på bedriften.

Såfremt kontrolbesøget varer udover to kvarter, opkræves desuden 290 kr. pr. påbegyndt kvarters tilstedetid.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til slagtemuligheder, ring til Fødevarestyrelsen på tlf.: 72 27 69 00

Hvis du skal bruge en embedsdyrlæge til nødslagtning, skal du ringe på telefonnummer 72 27 55 55 - åben hverdage fra kl. 7-14.

Her kan du bestille en embedsdyrlæge til slagtning på bedriften af hest, kvæg, grise, får, geder og opdrættet vildt, herunder bison

Kompetencebevis til slagteoperationer

Der er krav om, at den, som afliver i forbindelse med slagtning, skal have et kompetencebevis, hvis kødet ikke er til egen husholdning. 

Læs mere her om kompetencebevis ved aflivning og slagtning på bedriften.