Slagtning på bedriften

Dyr, der skal slagtes, bliver oftest transporteret levende til slagtning på et slagteri, men der er også mulighed for at slagte dyr på bedriften uden at gå på kompromis med fødevaresikkerhed, dyrevelfærd og dyresundhed.

NYT! Fra 1. januar 2025 er det embedsdyrlæger fra Fødevarestyrelsens veterinærenheder, der foretager syn før slagtning på bedrifter.

Læs om ændringen i dette brev til besætningsejere

Muligheder for at slagte på bedriften

Her kan du se en samlet oversigt over de forskellige slagtemuligheder på bedriften (pdf)

I boksene nedenfor kan du læse om de enkelte muligheder for slagtning.

Hvis du skal have slagtet på bedriften efter 1. januar 2025

Du skal kontakte Fødevarestyrelsen. Hvis du allerede nu ved, at du skal have slagtet hest, kvæg, grise, får, geder hjort, vildsvin, struds og bison inden for den første uge i 2025, skal du sende en mail til den veterinærenhed, der skal inspicere dyrene på bedriften:

  • VeterinærNord 10@fvst.dk: Postnr. 7700-7770 + 7800 + 7840-8592 + 8620 + 8641-8643 + 8660-8680 + 8799 + 8800-9990
  • VeterinærSyd 11@fvst.dk: Postnr. 5000-7680 + 7790 + 7830 + 8600 + 8632 + 8653-8654 + 8700-8766 + 8781-8789
  • VeterinærØst 12@fvst.dk: Postnr. 1000-3790 + 4000-4990

I mailen skal du oplyse:

  • CVR-nummer, CHR-nummer, adresse med postnummer og by
  • Telefonnr. E-mail
  • Kontaktperson i virksomheden
  • Sundhedsoplysninger om besætningen hvis relevant (Salmonella Dublin niveau, SPF-status, eller øvrige relevante oplysninger om smittestatus)
  • Dyreart, antal dyr og om dyrene er individuelt opmærkede, med øremærker for eksempel

Hvis du skal have nødslagtet efter 1. januar 2025

Du skal ringe til Fødevarestyrelsen på telefonnummer 72275555 - Åben hverdage fra kl. 7-14

Grundgebyr fra 1. januar 2025

Fra 1. januar 2025 opkræves et grundgebyr på 1.542 kr. pr. kontrolbesøg på bedriften (for AM-kontrol). Grundgebyret dækker betaling for de første to kvarter, hvor kontrollen er fysisk tilstede på bedriften.

Såfremt kontrolbesøget varer udover to kvarter, opkræves desuden 290 kr. pr. påbegyndt kvarters tilstedetid.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til slagtemuligheder, ring til Fødevarestyrelsen på tlf.: 72 27 69 00

Læs her om vagtembedsdyrlæger