Ekstraordinært nyhedsbrev om certifikatdatabasen den 28. november 2023

28-11-2023

Læs de seneste nyheder om Certifikatdatabasen her.

Mulighed for at ansøge om godkendelse til eksport af oksekød til Kina

Danmark og Kina har indgået en aftale om eksport af oksekød fra Danmark til Kina. Virksomheder, der ønsker at blive godkendt til at eksportere oksekød til Kina, skal ansøge om registrering i CIFER. Ansøgning om registrering forudsætter, at virksomheden har en konto certificeret af Fødevarestyrelsen i CIFER.  

I Fødevarestyrelsens guide om oprettelse af konto og ansøgning i CIFER kan du læse om, hvordan du opretter en konto og ansøger om kontocertificering i CIFER. Proceduren for ansøgning om registrering for en ny produktkategori er ligeledes beskrevet i guiden. Guiden finder du på Fødevarestyrelsens hjemmeside om eksport af fødevarer til Kina.

Bemærk at eksportcertifikatet for oksekød til Kina endnu ikke er færdigforhandlet med de kinesiske myndigheder og det er derfor endnu uvist, hvornår eksporten af oksekød til Kina reelt kan startes. Vi opfordrer dog virksomheder, der er interesserede i at eksportere oksekød til Kina, til at starte ansøgningsprocessen i CIFER nu for at være klar, når eksporten åbner.

Aftalen mellem Danmark og Kina omfatter eksport af frosset, udbenet oksekød fremstillet af skeletmuskulatur. Hakket oksekød, slagteaffald fra udskæring og afpudsning, maskinsepareret kød og andre slagtebiprodukter er ikke omfattet af aftalen.

Vh

Fødevarestyrelsen