I en række europæiske lande er forbrugere blevet syge med salmonella efter at have spist kyllingekød og specifikt kyllingekebabkød fra Polen. I Danmark er knapt 20 forbrugere henover sommeren blevet smittet med salmonella, og sammen med SSI efterforsker Fødevarestyrelsen i øjeblikket, om kilden kan være kyllingekebabkød fra Polen.
Kødet er målrettet restauranter, og Fødevarestyrelsen har ikke viden om, at der skulle være solgt polske partier med salmonella-inficeret kyllingekebab til danske grossister. Fødevarestyrelsen opfordrer alle i branchen til at være særlig opmærksomme på håndtering og gennemstegning af deres kyllingekebabkød. Ved varmebehandling dør bakterierne.
Siden marts har de polske fødevaremyndigheder ni gange informeret EU-medlemslandene om mulig salmonellasmitte i polsk kyllingekød.
Generelt er det spisestedernes ansvar, at forbrugerne ikke bliver syge af maden, der bliver serveret.
Gode råd
Fødevarestyrelsen har en række råd, der kan holde salmonellabakterier i skak
Yderligere oplysninger: Fødevarestyrelsens pressetelefon, 2284 4834.