De professionelle køkkener, som omfatter både offentlige og private køkkener, serverer hver dag rigtig mange måltider til danskerne. De offentlige køkkener serverer ca. 650.000 hovedmåltider hver dag og hertil kommer mellemmåltider. Derudover serveres naturligvis også et stort antal måltider fra de private køkkener, både i kantiner på private arbejdspladser, catering, take away og på hoteller, restauranter og caféer.
De professionelle køkkener spiller derfor en vigtig rolle i forhold til at introducere velsmagende og sund mad, der samtidig tager hensyn til klimaet, for danskerne.
Kostrådene til de professionelle køkkener – Kostråd til Måltider - bygger på De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima. Dét, vi spiser, har nemlig ikke kun betydning for vores sundhed – det har også betydning for klimaet.
Danskerne kan reducere deres CO2-aftryk med 31-45% ved at følge kostrådene. Med den indflydelse de professionelle køkkener har på befolkningens madvaner, har det enorm betydning for Danmarks samlede fødevareforbrug og danskernes sundhed generelt.