De professionelle køkkener serverer hver dag mange måltider til danskerne - de offentlige køkkener serverer ca. 650.000 måltider dagligt, og dertil kommer måltider fra de private køkkener.
De professionelle køkkener spiller derfor en vigtig rolle i forhold til at introducere velsmagende, sund og klimavenlig mad for danskerne.
Kostrådene til de professionelle køkkener – Kostråd til Måltider - bygger på De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima. Det vi spiser har nemlig ikke kun betydning for vores sundhed – det har også betydning for klimaet.
Danskerne kan reducere deres CO2-aftryk med 31-45% ved at følge kostrådene. Med den indflydelse de professionelle køkkener har på befolkningens madvaner, har det enorm betydning for Danmarks samlede fødevareforbrug og danskernes sundhed generelt.
Læs om de tre værktøjer I kan bruge, når I planlægger og tilbereder mad efter Kostråd til Måltider i daginstitutioner: Principper, Råvareliste og Portionsstørrelser.
Læs om de tre værktøjer I kan bruge, når I planlægger og tilbereder mad efter Kostråd til Måltider i skoler og kantiner: Principper, Råvareliste og Portionsstørrelser.
Her finder I Kostråd til vegetariske måltider
Her finder I guide til mindre madspild, Fødevarestyrelsens guide om rammer til det gode måltid samt toolbox med digitalt billede-materiale.
Brug menuplanlægning til at få et overblik, komme i mål med kostrådene og til at sikre variation.
Her finder I anbefalinger for maden i offentlige institutioner, herunder maden på de danske sygehuse.