Kostråd til professionelle køkkener

De professionelle køkkener, som omfatter både offentlige og private køkkener, serverer hver dag rigtig mange måltider til danskerne. De offentlige køkkener serverer ca. 650.000 hovedmåltider hver dag og hertil kommer mellemmåltider. Derudover serveres naturligvis også et stort antal måltider fra de private køkkener, både i kantiner på private arbejdspladser, catering, take away og på hoteller, restauranter og caféer.

De professionelle køkkener spiller derfor en vigtig rolle i forhold til at introducere velsmagende og sund mad, der samtidig tager hensyn til klimaet, for danskerne.

Kostrådene til de professionelle køkkener – Kostråd til Måltider - bygger på De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima. Dét, vi spiser, har nemlig ikke kun betydning for vores sundhed – det har også betydning for klimaet.

Danskerne kan reducere deres CO2-aftryk med 31-45% ved at følge kostrådene. Med den indflydelse de professionelle køkkener har på befolkningens madvaner, har det enorm betydning for Danmarks samlede fødevareforbrug og danskernes sundhed generelt.

Kostråd til Måltider i daginstitutioner

Læs om de tre værktøjer I kan bruge, når I planlægger og tilbereder mad efter Kostråd til Måltider i daginstitutioner: Principper, Råvareliste og Portionsstørrelser.

Kostråd til Måltider i skoler og kantiner

Læs om de tre værktøjer I kan bruge, når I planlægger og tilbereder mad efter Kostråd til Måltider i skoler og kantiner: Principper, Råvareliste og Portionsstørrelser.

Kom godt i gang med Kostråd til Måltider i kantiner

Her kan I finde nye materialer med tips og gode råd til, hvordan I nemt kan tage de første skridt til at arbejde med Kostråd til Måltider.

Webinarer om Kostråd til Måltider

Kom til Fødevarestyrelsens gratis webinarer om Kostråd til Måltider. De er både til jer, som arbejder i en kantine og i en daginstitution.

Kostråd til vegetariske måltider

Her kan I finde de officielle anbefalinger til vegetariske måltider – både til kantiner, skoler og børnehaver.

Hjælp til menuplanlægning

Brug menuplanlægning til at få et overblik, komme i mål med kostrådene og til at sikre variation.

Rundt om måltidet

Her kan I finde en guide til mindre madspild, tjekliste når I vil markedsføre jer med Kostråd til Måltider samt info om klimaaftryk.

Anbefalinger til rammer om det gode måltid

Her kan I finde de officielle anbefalinger til rammer om det gode måltid – både til daginstitutioner, skoler og fritidsordninger.

Markedsføringsmaterialer

Gratis toolbox med bl.a. plakater, SoMe-grafikker, bordflyer og bannere til digitale medier. 

Den danske institutionskost

Her finder I anbefalinger for maden i offentlige institutioner, herunder maden på de danske sygehuse.

Lancering af Kostråd til Måltider