Kostråd til professionelle køkkener

De professionelle køkkener serverer hver dag mange måltider til danskerne - de offentlige køkkener serverer ca. 650.000 måltider dagligt, og dertil kommer måltider fra de private køkkener.

De professionelle køkkener spiller derfor en vigtig rolle i forhold til at introducere velsmagende, sund og klimavenlig mad for danskerne.

Kostrådene til de professionelle køkkener – Kostråd til Måltider - bygger på De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima. Det vi spiser har nemlig ikke kun betydning for vores sundhed – det har også betydning for klimaet.

Danskerne kan reducere deres CO2-aftryk med 31-45% ved at følge kostrådene. Med den indflydelse de professionelle køkkener har på befolkningens madvaner, har det enorm betydning for Danmarks samlede fødevareforbrug og danskernes sundhed generelt.

Kostråd til Måltider i daginstitutioner

Læs om de tre værktøjer I kan bruge, når I planlægger og tilbereder mad efter Kostråd til Måltider i daginstitutioner: Principper, Råvareliste og Portionsstørrelser.

Kostråd til Måltider i skoler og kantiner

Læs om de tre værktøjer I kan bruge, når I planlægger og tilbereder mad efter Kostråd til Måltider i skoler og kantiner: Principper, Råvareliste og Portionsstørrelser.

Kostråd til vegetariske måltider

Her kan I finde de officielle anbefalinger til vegetariske måltider – både til kantiner, skoler og børnehaver.

Rundt om måltidet

Her kan I finde en guide til mindre madspild, tjekliste når I vil markedsføre jer med Kostråd til Måltider samt info om klimaaftryk.

Hjælp til menuplanlægning

Brug menuplanlægning til at få et overblik, komme i mål med kostrådene og til at sikre variation.

Markedsføringsmaterialer

Gratis toolbox med bl.a. plakater, SoMe-grafikker, bordflyer og bannere til digitale medier. 

Anbefalinger til rammer om det gode måltid

Her kan I finde de officielle anbefalinger til rammer om det gode måltid – både til daginstitutioner, skoler og fritidsordninger.

Den danske institutionskost

Her finder I anbefalinger for maden i offentlige institutioner, herunder maden på de danske sygehuse.

Lancering af Kostråd til Måltider