Sulfitter er konserveringsstoffer (E 221-228), der anvendes pga. deres konserverende effekt, og fordi de er med til at bevare frugtens lyse farve, fx i tørrede abrikoser.
Hvis et barn på 30 kilo spiser fx to gule abrikoser konserveret med sulfit, kan det komme til at overskride det daglige acceptable indtag.
Økologisk tørret frugt må ikke tilsættes sulfit. Du kan se på emballagen, om den tørrede frugt du køber til dine børn er konserveret med sulfit.
Fødevarestyrelsens gode råd:
- Vælg økologisk tørret frugt til børn, da det ikke må tilsættes sulfit.
- Eller vælg tørret konventionel frugt hvor der står på emballagen, at der ikke er tilsat sulfit/svovl.
Du kan også vælge andre tørrede frugter, som tranebær, ananas, papaya og dadler, som ikke må tilsættes ligeså meget sulfit.
Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet er i samarbejde med EU-Kommissionen derfor ved at se på, om grænserne for sulfit skal justeres i forskellige fødevarer.