Skær mug af hårde grøntsager
På hårde, mindre vandholdige grøntsager og frugt kan du nøjes med at fjerne den del, der er ramt af mug. Hårde grøntsager er for eksempel gulerødder, blomkål og kål,
Kassér altid mugne saftige grøntsager og frugt
Smid altid frugt og grønt ud så som tomat, agurk, vindruer og blommer, hvis de er angrebet af mug. Det er særligt vigtigt, at du kun bruger faste og friske bær og frugt, når du laver syltetøj, saft, mos og most.
Æbler og pærer når du presser most
Skær æblet igennem og kig efter råd ved kernehuset inden presning. Mugne æbler og pærer kan indeholde svampegiften patulin, og det skal du især være opmærksom på, hvis du presser saft af frugterne.
Kassér muggent syltetøj
Syltetøj med mugpletter skal altid kasseres, da der kan være svampegifte i hele glasset med syltetøj.