Tilbage til oversigten
Bitter smag kan være tegn på det giftige stof cucurbitacin, som kan give kvalme og mavesmerter. Få styr på, hvornår du skal smide squashen ud.
Squash kan danne såkaldte cucurbitaciner, som er nogle af de mest bittertsmagende stoffer, der kendes. De sorter, der er fremavlet i dag, stammer fra vilde planter, men uden det gen, som gør, at frugterne indeholder høje mængder af cucurbitacin og dermed bliver giftige.
I sjældne tilfælde kan hele partier af frø blive forurenet ved krydsning med vilde planter, eller der kan ske en spontan tilbagemutation i en plante, så den producerer frø med genet.
Også syltede agurker, asier og græskar samt græskarmarmelade kan indeholde cucurbitaciner - så dem bør du også smage på, før du tilbereder dem.
Ja, det kan man sagtens.
En squash er dårlig, når den ser muggen eller rådden ud, eller hvis den smager bittert eller metalagtigt. I så fald bør du spytte den ud og smide hele squashen ud.
Ja, du kan blive dårlig af at spise squash, der smager bittert eller metalagtigt. Smag derfor på din squash, før du spiser den.
Læs mere om cucurbitaciner