Kontrol og klager for kosttilskud

Fødevarestyrelsen kontrollerer kosttilskud

Alle kosttilskud på det danske marked skal være registreret hos Fødevarestyrelsen. Fødevarestyrelsen bruger registreringen til at kontrollere kosttilskud. Det er en stikprøvekontrol, og Fødevarestyrelsen kontrollerer derfor ikke alle registrerede kosttilskud.

Se alle de registrerede kosttilskud i det offentlige kosttilskudsregister

Registreringen er ikke en godkendelse af kosttilskuddene. Det er virksomhedernes ansvar, at de registrerede kosttilskud er sikre at indtage for forbrugerne og mærket korrekt. Det er alligevel en god idé, at du tjekker, om et kosttilskud er registreret, inden du køber det. Det skyldes bl.a., at virksomheder, der har registreret kosttilskud, bliver kontrolleret af Fødevarestyrelsen.  

Ved hver kontrol får virksomheden tilsendt en kontrolrapport digitalt. Den ligger offentligt tilgængeligt på findsmiley.dk. Du kan i kontrolrapporten bl.a. se, hvornår en virksomhed sidst er blevet kontrolleret, og hvad, der er blevet kontrolleret.

Du kan klage over kosttilskud

Du kan klage til Fødevarestyrelsen, hvis du finder et kosttilskud, som f.eks. indeholder farlige eller ulovlige stoffer. Det gør du ved at udfylde en kort blanket. Fødevarestyrelsen vil følge op på din klage.

Blanket på til at klage over kosttilskud (virk.dk) 

Din læge kan indberette bivirkninger 

Du bør tale med din egen læge, hvis du oplever bivirkninger ved et kosttilskud. Læger og andet sundhedsfagligt personale kan indberette kosttilskudsbivirkninger til Fødevarestyrelsen.

Blanket til lægers indberetning af kosttilskudsbivirkninger (virk.dk)