Kostråd til vegetariske måltider i børnehaver

Kostråd til vegetariske måltider i børnehaver er målrettet mad til børn i alderen 2-6 år.

Kostråd til vegetariske måltider i børnehaver består af tre værktøjer: principper, råvareoversigt og vejledende portionsstørrelser. I kan bruge Kostråd til vegetariske måltider i børnehaver, når I ønsker at servere vegetarisk mad, der indeholder æg og mejeriprodukter.

I Kostråd til vegetariske måltider i børnehaver kan I også se, hvad I skal være opmærksomme på i de forskellige måltider, samt andre særlige hensyn til maden til børn i børnehaver.

Læs om vegetarisk og vegansk mad i dagtilbud til børn under 2 år her.

Under ’Kostråd til Måltider i daginstitutioner’, som er til daginstitutioner, der serverer en planterig kost med mindre kød, er brugen af de tre værktøjer nærmere beskrevet. I kan også læse mere om menuplanlægning, madspild og rammer om det gode måltid.

Kostråd til Måltider i daginstitutioner

Læs om hvordan I bruger de tre værktøjer, når I planlægger og tilbereder mad efter Kostråd til Måltider i daginstitutioner.

Sådan planlægger I menuen

Brug menuplanlægning til at få et overblik, komme i mål med kostrådene og til at sikre variation.

Rundt om måltidet

Her finder I bl.a. en guide til mindre madspild og Fødevarestyrelsens guide til rammer om det gode måltid.