Råvareoversigt

Råvareoversigten viser jer, hvad der er vigtigt, når I skal vælge råvarer i en sund madlavning, der samtidig tager hensyn til klimaet.

Det gælder både hvilke fødevarer, der er gode at vælge, samt hvilke fødevarer du skal begrænse inden for hver fødevaregruppe.

Grøntsager og frugter

Alle grøntsager, frugter og bær, herunder friske, frosne og konserves.

Bælgfrugter, fisk, kød og æg

Alle bælgfrugter og bælgfrugtprodukter, alle fisk og skaldyr, fjerkræ og kød samt æg.

Kornprodukter og kartofler

Rugbrød, hvedebrød, knækbrød, mel, pasta, cous cous, bulgur, ris, gryn, mysli, morgenmadsprodukter og alle slags kartofler.

Fedtstoffer, nødder og frø

Fedtstoffer og fedtholdige produkter til madlavning, på brød og som tilbehør. Nødder, mandler, og frø.

Mælkeprodukter og ost

Alle mælke- og mejeriprodukter brugt i madlavningen, som drikkemælk eller pålæg. Mælkeprodukter og ost.