Hjemmelavet hyldeblomstsaft: Gode tips fra Fødevarestyrelsen

Laver du selv hyldeblomstsaft? Få vores tips til plukning, opbevaring og rengøring, så saften holder sig frisk og sikker - læs her.

Fire tips til dig, der laver hyldeblomstsaft

Her er vores tips til dig, der skal ud og plukke hyldeblomster til saft:

  1. Skyl blomsten grundigt i koldt, rent vand, før du koger den til saft. Undgå desuden at plukke blomsterne ved en befærdet vej.
  2. Gør flasker eller dunke til saften grundigt rene, inden du hælder saften i. Så undgår du bakterier eller svampe i saften.
  3. Opbevar den hjemmelavede hyldeblomstsaft på køl, så holdbarheden varer længere.
  4. Du kan eventuelt fryse større mængder saft ned i en ren, fryseegnet emballage. Så har du til et køligt glas hyldeblomstsaft eller hyldeblomstdrinks hele sommeren.

Spørgsmål og svar om hyldeblomstsaft

Du kan eventuelt fryse større mængder saft ned i en ren, fryseegnet emballage.

Gør flasker eller dunke til hyldeblomstsaften grundigt rene, inden du hælder saften i. Så undgår du bakterier eller svampe i saften.

Opbevar den hjemmelavede hyldeblomstsaft på køl, så bliver holdbarheden længere.