en hånd tørrer bordet af med en karklud

Hold karkluden ren

Bakterier kan stortrives i en brugt karklud. Derfor bør du skifte den mindst hver dag.

Karklude og viskestykker har tit et fugtigt og lunt miljø, hvor bakterier kan stortrives. Du kan sprede bakterier og virus via karklude, viskestykker, håndklæder og forklæder, som du bruger i madlavningen derhjemme.

Brug rene klude og viskestykker, når du laver mad

Følg disse tips:

  • Skift karklude og viskestykker ofte – mindst hver dag!
  • Brug rene klude til madlavning, især når du arbejder med råt kød.
  • Hvis du spilder kødsaft fra råt kød, så brug evt. køkkenrulle til at tørre op, eller smid karkluden direkte til vask bagefter.

Spørgsmål og svar om karkluden

Det er ikke nok at vaske karkluden ved 30 °C eller 40 °C. Det optimale er at vaske karkluden ved 90 °C – 95 °C, men en vask på 60 °C med et langt program er ofte tilstrækkeligt, fordi kombinationen af temperatur, tiden og vaskemidlet tilsammen sikrer en ren vask.