Tø frossen mad op i køleskabet
Læg frossent kød, fisk, madretter mv. til optøning i en plasticboks, en høj skål eller et fad i køleskabet. Sørg for, at skålen eller fadet er tilstrækkeligt stort. Så undgår du, at saft eller væske fra den frosne fødevare løber ud i køleskabet eller drypper ned på andre madvarer i køleskabet.
Der er flere fordele ved at optø det frosne kød, fisk, færdigretter og andre madvarer i køleskabet:
- Kulden i køleskabet hæmmer vækst af bakterier i madvarerne.
- Maden mister mindre væske og bevarer kvaliteten bedre.
- Du sparer lidt på køleskabets energiforbrug.
Hvis ikke du har tid til at optø madvarer i køleskabet
Hvis ikke du har tid til at optø madvarer i køleskabet og må ty til en lynoptøning i et vandbad eller i mikrobølgeovn, anbefaler vi, at du varmebehandler maden grundigt eller spiser den hurtigst muligt efter optøning. Så undgår du, at der udvikler sig bakterier i maden, som du kan blive syg af.