Januar-december: Brud på kølekæden

Fødevarestyrelsen vil med denne kampagne sætte fokus på, at fødevarevirksomheder har de nødvendige procedurer for at sikre, at kølekrævende fødevarer ikke er uden for køl længere end højst nødvendigt, f.eks. når de tilberedes og anrettes. Som rettesnor bør kølekrævende fødevarer ikke være uden for køl i mere end tre timer, medmindre virksomheden med en risikovurdering kan vise, at det ikke indebærer nogen sundhedsfare.

  • At kontrollere virksomhedens håndtering af kølekrævende fødevarer uden for køl i forbindelse med at fødevarerne er i proces, såsom ved tilberedning og anretning.
  • At kontrollere virksomhedens arbejdsgange for overholdelse eller afvigelse af tre timers rettesnor
  • At vejlede om reglerne vedrørende brud på kølekæden

Detailvirksomheder som pizzariaer, sandwichbarer, smørrebrødsbutikker, delikatesseafdelinger, caféer og bagere.

Januar - December 2025.

Mere information følger.

Kontakt

Fødevarestyrelsens pressetelefon
Telefon:2284 4834