En sund og mættende madpakke er vigtig, da den giver energi og velvære til en god skoledag eller arbejdsdag. Du får mere energi og bedre koncentrationsevne.
Vi spiser op mod halvdelen af dagens mad, mens vi er væk hjemmefra.
Fødevarestyrelsen har lavet en simpel huskemodel - Madpakkehånden - så du nemmere kan huske det hele, når madpakken skal laves. Madpakkehånden tager afsæt i De officielle Kostråd.
Læs om De officielle Kostråd
En sund og varieret madpakke, der samtidig tager hensyn til klimaet, indeholder mad fra de fem forskellige fødevaregrupper, som står skrevet på hver finger:
Til toppen
I Fødevarestyrelsens pjece 'Gi´madpakken en hånd - godt for sundhed og klima' kan du få ny inspiration og gode tips til, hvordan du kan tilberede en sund og varieret madpakke, der samtidig tager hensyn til klimaet, med afsæt i De officielle Kostråd.
Idéerne kan bruges til madpakkerne, hvad enten du er barn, voksen, mand eller kvinde (mellem 2-70 år).
Find pjecen 'Gi' madpakken en hånd - godt for sundhed og klima'
Find plakat med idéer til madpakken - lige til at hænge på fx køleskabsdøren
Eksempelvis:
Du kan skabe variation i din madpakke og samtidig undgå madspild ved at bruge dine rester fra fx aftensmaden til madpakken. Du kan også planlægge at lave lidt ekstra aftensmad, som du kan bruge i madpakken dagen efter. Tag fra og sæt på køl, allerede inden aftensmaden serveres. På den måde kan du variere madpakkerne og spare tid.
Mulighederne er mange, og du kan fx bruge rester af: