Portionsstørrelser i skoler og kantiner

De vejledende portionsstørrelser viser, hvilke mængder I kan beregne pr. portion, når I planlægger jeres menu i skoler eller kantiner. Det gælder f.eks. mængden af grøntsager og frugter samt fisk, kød eller bælgfrugter i en varm frokostret eller en sandwich. 

Mængderne er vejledende gennemsnit for forskellige aldersgrupper og er angivet i tilberedt vægt (g pr. måltid). Nogle vil kunne spise lidt mere, og andre vil kunne spise lidt mindre. 

De vejledende mængder er udviklet som en hjælp til jeres planlægning, så I kan tilbyde en passende mængde mad, der både tager hensyn til, at jeres gæster kan blive mætte, og samtidig tager hensyn til sundhed og klima.

Varierende behov

Faktorer som aktivitetsniveau og størrelsen på dagens øvrige måltider har betydning for, hvor store portioner den enkelte har brug for.

Derfor er der tale om vejledende mængder, som I kan bruge som rettesnor i jeres planlægning af maden og portionsstørrelserne.

Skoler

Se de vejledende portionsstørrelser for frokost, mellemmåltider og morgenmad.

Kantiner

Se de vejledende portionsstørrelser for frokost og morgenmad.