Skolemad: Info til skoler i forsøgsordning

Skolemad bliver nu testet på 191 skoler i hele landet. Få overblik over Fødevarestyrelsens vejledninger, regler og gode råd, når I skal i gang med ordningen.

Har I en skolekantine – eller leverer I mad til en skole, der er med i forsøgsordningen om skolemad? Så finder I her de vigtigste regler og anbefalinger, som I skal kende, når I serverer mad til eleverne.

Find Kostråd til Måltider i skoler

Bliv klogere på, hvordan I kan arbejde med De officielle Kostråd i professionelle køkkener.

Se webinarer om Kostråd til Måltider

Tilmeld jer vores webinarer og lær, hvordan I kan lave skolemad efter Kostråd til Måltider.

Brug sæsonens råvarer i skolemaden

Bliv inspireret af vores plakater, som viser frugt og grønt i sæson.

Skab gode rammer om måltidet

Arbejd med rammerne om måltidet for at styrke trivslen og fællesskabet blandt eleverne. Læs vores anbefalinger her.

Få overblik over reglerne

Hvis skolemaden bliver tilberedt på skolen, så er der en række regler, som I skal være opmærksomme på. Blandt andet skal I registrere køkkenet som en fødevarevirksomhed og følge reglerne for god hygiejne. Det kan I læse mere om i startpakken til nye fødevarevirksomheder.

I er velkomne til at inddrage eleverne i madlavningen, hvis det sker på en hygiejnisk forsvarlig måde.

Hvis I også bruger køkkenet til undervisning i madlavning, skal I give Fødevarestyrelsen besked om dette.

Registrér køkkenet som fødevarevirksomhed

Find vores startpakke til nye fødevarevirksomheder

Giv besked, hvis køkkenet også skal bruges som skolekøkken til undervisning

Læs mere om hvordan I kan inddrage børnene i madlavningen 

Hvis skolemaden bliver tilberedt udenfor skolen, f.eks. af et kommunalt køkken eller en anden fødevarevirksomhed, er køkkenet på skolen et modtagekøkken.

Modtagekøkkenet skal registreres som en fødevarevirksomhed hos Fødevarestyrelsen, hvis ikke det er under bagatelgrænsen.

Undersøg om skolen holder sig under bagatelgrænsen (punkt 7.6)

Registrér skolen som et modtagekøkken (fødevarevirksomhed)