Hvis skolemaden bliver tilberedt udenfor skolen af et privat eller kommunalt køkken, så er der en række regler, som både skolen og det eksterne køkken skal være opmærksomme på.
Regler for skolen
Når skolen modtager skolemad udefra, vil det være et modtagekøkken. Modtagekøkkenet kan være over eller under bagatelgrænsen, men uanset er det stadig en fødevarevirksomhed. Som udgangspunkt vil modtagekøkken skulle registreres hos Fødevarestyrelsen som en fødevarevirksomhed, hvis ikke det er under bagatelgrænsen.
Undersøg om skolen holder sig under bagatelgrænsen
Registrér skolen som en fødevarevirksomhed
Regler for det eksterne køkken
Det eksterne køkken, som leverer mad til skolen, skal være opmærksom på mængden af animalske fødevarer, de leverer til andre fødevarevirksomheder, som eksempelvis skolen.
Det eksterne køkken kan registrere sig som detailvirksomhed, hvis virksomheden kan holde sig under 1/3-regel, som omhandler begrænset levering af animalske fødevarer til andre detailvirksomheder.
Hvis ikke det eksterne produktionskøkken kan holde sig under 1/3-reglen, skal virksomheden autoriseres.
Undersøg om køkkenet holder sig under 1/3-reglen
Læs mere om autorisation