Af hensyn til den danske folkesundhed har Danmark - som det første land i EU - reguleret industrielt fremstillet transfedt i fødevarer. Siden d. 1. januar 2004 må indholdet af industrielt fremstillet transfedt i olier og fedtstoffer højst udgøre 2 gram pr. 100 gram olie eller fedt svarende til 2 %. Dette gælder uanset, om det drejer sig om rene olier og fedtstoffer, eller om disse indgår som en ingrediens i forarbejdede fødevarer.
Industrielt fremstillet transfedt findes i margarine og fedtstoffer anvendt til bagværk, fastfood og snacks. Før i tiden kunne indholdet af transfedt i disse produkter udgøre op til 60 % af det samlede fedtindhold. Efter der er indført restriktioner på området, er indholdet af industrielt transfedt i forarbejdede fødevarer på det danske marked blevet reduceret betydeligt. Danskernes gennemsnitlige indtag af industrielt fremstillet transfedt vurderes i dag at ligge under 0,2 gram/dagen.
Fødevarers naturlige indhold er ikke reguleret
Naturlige transfedtsyrer findes i fedt fra okse- og fårekød samt mælkefedt. Indholdet af transfedt i fedtet herfra er 3-6 %. Transfedtsyrer, som findes naturligt, er ikke omfattet af lovgivningen.