Økologivejledningen

Fødevarestyrelsens vejledning om økologiske fødevarer beskriver reglerne for fremstilling og markedsføring af økologiske fødevarer og den tilhørende kontrol.

​​​​​Vejledningen om økologiske fødevarer er først og fremmest rettet mod virksomheder, der markedsføre​r økologiske fødevarer samt andre med særlig interesse i reglerne om økologiske fødevarer.

Gældende vejledning

Læs økologivejledningen (pdf)

Vejledningen om økologiske fødevarer er opdateret april 2025.

Opdateringen omfatter bl.a. 

  • at økologikontrollen hos primærbedrifterne nu varetages af Styrelsen for Grøn Arealomlægning og Vandmiljø (SGAV)
  • at listen over tilladte landbrugsingredienser nu, efter udløb af overgangsperiode 1. januar 2024, skal ses i positivlisteøkologiforordningens bilag V, Del B (afsnit 3.4)
  • gengivelse af justerede bestemmelser om gengivelse af EU-logoet (afsnit 3.9.2)
  • udsættelsen af regulering af rengøringsmidler til 1. januar 2026 (afsnit 4.2)
  • opdatering vedr. "petfood med animalsk indhold" (afsnit 2)
  • opdatering vedr. økologisk salt (afsnit 3.5.2)
  • opdatering af afsnittene om import og eksport (afsnit 5 og 6.3.9.1.3)
  • opdatering af afsnit om TRACES og kontrol af certifikater (afsnit 6.3.9.1.2)
  • uddybning af afsnit om rengøring mhp. adskillelse og at undgå forurening (afsnit 6.3.5)
  • opdatering vedr. afsnittet om indberetninger til FVST om ændringer, ophør og ejerskifte (afsnit 6.5)

Vejledningen om økologiske fødevarer sendes i​kke i høring, men bemærkninger modtages gerne løbende. Send bemærkninger til okologi@fvst.dk med emnet "Bemærkninger til økologivejledningen".

​Vejledningen vil blive justeret efter behov, herunder på baggrund af de indko​mne bemærkninger.